Biden'in Twitter Takipçilerinin Yarisinin Sahte Oldugu Iddiasi

Biden'in Twitter Takipçilerinin Yarisinin Sahte Oldugu Iddiasi

ABD merkezli bir yazilim sirketi, ABD Baskani Joe Biden’in Twitter hesabindaki takipçilerinin yüzde 49,3’ünün sahte oldugunu iddia etti.

ABD Baskani Joe Biden’in sosyal medya platformu Twitter hesabindaki takipçilerinin yaklasik yarisinin sahte oldugu iddia edildi. ABD’nin Washington eyaleti merkezli SparkToro yazilim sirketi tarafindan yapilan açiklamada, Twitter’da 22,3 milyon takipçisi bulunan ABD Baskani Biden’in takipçilerinin yüzde 49,3’ünün sahte oldugu belirtildi. Sirket bu iddianin konum, profil resimleri gibi çesitli faktörlerin incelenerek, bir denetim araci tarafindan tespit edildigini açikladi.

SparkToro yazilim sirketi, geçtigimiz günlerde ABD merkezli Tesla sirketinin CEO’su ve SpaceX sirketinin kurucusu Elon Musk’in Twitter takipçilerinin de yüzde 53,3’ünün sahte oldugunu iddia etmisti. SparkToro tarafindan yapilan açiklamada, “Denetimlerde Elon Musk’in takipçilerindeki 100 bin hesaptan rastgele 2 bin hesabin örnegi analiz edilerek, spam, bot ve düsük kaliteli hesaplarla iliskili 25’ten fazla faktör degerlendiriliyor” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile