Biden, Kovid-19 Endisesi Nedeniyle BM Genel Kurulu'na Hitabinin Ardindan Washington'a Dönecek

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, ABD Baskani Joe Biden'in 21 Eylül'de baslayacak BM 76. Genel Kurul Görüsmeleri'ne katildiktan sonra Kovid-19 endisesi nedeniyle Washington'a dönecegini ve BM'deki diger toplantilara sanal olarak katilmaya devam edecegini söyledi.

Greenfield, BM Zirvesi öncesi düzenledigi basin toplantisinda, Biden yönetiminin zirvede önceliklerinin Kovid-19 ile mücadele, iklim degisikligi ve insan haklari olacagini belirtti.

BM Zirvesi'ne ABD Baskani Joe Biden'in Disisleri Bakani Antony Blinken ve Iklim Özel Temsilcisi John Kerry ile katilacagini ifade eden Greenfield, Biden'in Kovid-19 endisesi nedeniyle BM Genel Kurulu'na hitabinin ardindan Washington'a dönecegini kaydetti.

Greenfield, ''Baskan konusmasini yapacak ve Washington'a geri dönecek. BM ile ilgili toplantilara sanal olarak katilmaya devam edecek.'' dedi.

Salginin yayilmasi endisesi nedeniyle heyetlerinin küçük olacagini ve diger ülkelerden de heyetlerini küçük tutmalarini istediklerini ifade eden Greenfield, Biden'in New York'ta çok kisa süre kalacagini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile