Biden Yönetiminin Irak Ve Suriye'de Çok Sayida Hedefe Saldiri Planlarini Onayladigi Iddiasi

Biden Yönetiminin Irak Ve Suriye'de Çok Sayida Hedefe Saldiri Planlarini Onayladigi Iddiasi

ABD Baskani Joe Biden yönetiminin, Irak ve Suriye’de aralarinda Iran destekli militanlarin ve kullandiklari tesislerinde bulundugu çok sayida hedefe yönelik saldiri planlarini onaylandigi iddia edildi.

Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen IHA saldirisinin ardindan ABD Baskani Joe Biden yönetiminin Irak ve Suriye’de çok sayida hedefe yönelik saldiri planlarini onaylandigi iddia edildi. Adi açiklanmayan ABD’li yetkililere dayandirilan haberlerde, hedefler arasinda Iran destekli militanlarin ve kullandiklari tesislerinde bulundugu ve saldirilarin birkaç gün sürecegi öne sürüldü.

Haberde, saldirinin zamaninin büyük ölçüde hava durumuna göre belirlenecegi belirtilerek, bunun nedeninin ABD’nin söz konusu hedefleri vururken yanlislikla sivilleri de vurmadigindan emin olmak için oldugu aktarildi.

Bölgedeki hava durumuna göre, bölge üzerindeki yagmur bulutlarinin gece saatlerinde dagilmasi beklenirken, saldirilarin buna bagli olarak yakin zaman baslayacagi iddia ediliyor.

Israil-Filistin çatismasinin basladigi 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye’deki ABD güçlerine en az 160 saldiri düzenlenmis, Ürdün’deki Tower 22 adli ABD üssüne 28 Ocak’ta düzenlenen saldirida 3 ABD askeri ölmüstü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile