Biga'da KHGB Toplantısı

Biga ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliğinin (KHGB) mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Biga Kaymakamı Can, Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, köylere 2018 yılında 70 kilometre asfalt yol, 135 bin metrekare kilitli parke taşı, 350 kilometre yola 6 bin ton yama malzemesi ile bakım onarım, bir köye menfez inşaatı, bir köye içme suyu şebeke hattı yapıldığını söyledi.

Ayrıca 5 köye içme suyu deposu, bir köye içme suyu şebeke onarımı, bir köye halı saha inşaatı yapımı, 22 köye çocuk oyun grubu alındığını aktaran Can, "Bir köye halı saha, Biga Devlet Hastanesi çevre düzenlemesi, 77 köye 415 bin lira nakdi yardım yapılmıştır. 24 derslikli Fatih İlkokulunun ihalesi de birliğimizce yapılmıştır, inşaatı devam etmektedir. 2018 yılında köylerimize 26 milyon 650 bin liralık yatırım gerçekleştirilmiştir." dedi.

Can, 55 köyün 312 bin liralık çöp borcu ve 159 bin liralık da su borcu bulunduğunu sözlerine ekledi.

Toplantı sonunda kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilen encümen üyelikleri seçimlerine, İl Genel Meclisi üyeleri Bülent Korkmaz ve Saim Yılmaz ile muhtarlar Kadir Tül ve Zihni Şenkal seçildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile