Biga'da Ölen Arkadaslari Adina Hatira Ormani Yaptilar

Çanakkale'nin Biga ilçesinde hayatini kaybeden Hamdi Mete Ertürk adina arkadaslari hatira ormani olusturdu.

Biga Orman Isletme Müdürü Ihsan Tunç, ilçede ilk defa tescilli olarak hatira ormani olusturduklarini söyledi.

Anne Aysegül Ertürk ve baba Temel Ertürk'ün duygulu anlar yasadigi dikim etkinligi dualar esliginde yapildi.

Baba Temel Ertürk, AA muhabirin, ogullarinin 75 gün önce hayatini kaybettigini anlatti.

Hamdi Mete Ertürk'ün 8 yil önce beyin ameliyat oldugunu dile getiren Ertürk, "Saglikliydi, futbol oynuyordu. Marmara Üniversitesi Kimya Mühendisligi 3. sinifa gidecekti. Ölümünden son iki gün bas agrisi oldu. 21 yasinda hayata gözlerini yumdu. Arkadaslari oglumun adina hatira ormani kurmayi düsünmüsler. Benimle de paylastilar. Biz de çok olumlu baktik. Bizi çok mutlu ettiler. Esimin son ana kadar haberi yoktu. Ona da sürpriz oldu. Oglum ormani ve yesili çok seviyordu. Oglumun bundan sonra adi bu ormanda yasayacak. Emegi geçen herkese tesekkür ederim." dedi.

Karabiga Orman Isletme Sefi Berk Bagirgan ise arkadaslarinin büyük bir duyarlilik gösterdigini kendilerinin de buna destek verdiklerini belirtti.

Orman Genel Müdürlügü olarak hatira ormani için ayirdiklari yerler bulundugunu ifade eden Bagirgan, "Bu yerlerde yapmis oldugumuz çalismalarda sahislarin Orman Isletme Müdürlüklerine basvurulari incelenip gerekli islemler yapildiktan sonra sahaya hangi tür fidan dikecegimize karar veriyoruz. Biga Orman Isletme Müdürlügü tarafindan Aksaz köyü mevkiine 2 hektarlik alana 3 bin 260 adet kizilçam fidani Hamdi Mete Ertürk adina bugün burada dikildi." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile