Biga’da Ön Ödemeli Sayaç Dönemi Başladı

Biga’da Ön Ödemeli Sayaç Dönemi Başladı

Çanakkale’nin Biga ilçe Belediyesi su abonelerinde ön ödemeli sayaç dönemini başlattı.

Birçok avantajı bünyesinde bulunduran ön ödemeli sayaçlarda akıllı kart sayesinde aboneler önceden ödeyecekleri miktar kadar su kullanabilecekler.
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, ön ödemeli sayacın bir çok avantajı olduğunu söyledi.

Başkan Işık, “Özellikle ev sahipleri ile kiracılar arasında su parası sıkıntısını ortadan kaldıran Ön Ödemeli sayacın birden fazla kolaylığı bulunuyor. Abonelerin su kullanım miktarlarının hesaplanması ve kullanım bedelinin peşin olarak ödenmesi esasına dayanan bir ödeme sistemidir. Her sayaca bir abone kartı tanımlıdır. Kartlı Sayaç Uygulamasının su ücretinde, mekanik sayca göre yüzde 40 ‘a kadar indirim uygulanmaktadır. Kartlı Sayaçlar aboneler tarafından Belediyemizden yetki almış firmaların satış bayilerinden temin edilecek ve takma işlemi de bu bayiler tarafından yapılacaktır. Abonelerimize kontör yüklemelerini gerçekleştirebilmeleri için sayaçla birlikte 1 adet yükleme kartı verilmektedir. Bu kartlarla abone, Belediye Tahsilat Servisinden istediği miktarda kredi yükleyebilir. Akıllı kart sayaca okutulduğu zaman kartta yüklenmiş olan bu krediler sayaca aktarılmış olur. Kredi bitiminde su sayacı vanasını kapatır. Abone kartını tekrar sayaca okuttuğunda, karttaki yedek kredi sayaca yüklenerek vana açılır. Böylelikle abonenin yedek kredi miktarı kadar su kullanılabilecek ve aynı zamanda kredi satın alması için ikaz edilecektir” dedi.

Sayaca müdahale olması durumunda, sayacın bunu da belirlediğini söyleyen Işık, “Sayaç müdahale tarihini kaydedip cezalı durumuna geçer ve otomatik olarak vanasını kapatıp yetkili personelin müdahalesini bekler. Kartlı su sayacı, eğer sayaçtan sonraki tesisatta yada musluklarda su kaçağı var ise bunu fark eder ve vanayı kapatır. Abone yükleme kartını sayaca okuttuğunda sayaç vanasını açar. Bu sayede abone tesisatındaki su kaçağını fark etmiş olur” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile