Biga'da 'Zirai Ambalaj Atiklarinin Bertarafi' Projesi Kapsaminda Konteynerler Teslim Edildi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde Kaymakamlik Çeltik Komisyonu Baskanligi, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Köylere Hizmet Götürme Birligi ve IÇDAS AS tarafindan yürütülen "Zirai Ambalaj Atiklarinin Bertarafi" projesi kapsaminda tedarik edilen, tarimsal üretimin yogun oldugu 29 yerlesim birimine proje için özel dizayn edilen 60 konteyner törenle teslim edildi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Erdem Karadag, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü bahçesindeki törende yaptigi konusmada, 2017 yilinda hazirladiklari projenin 2018'de kabul edilerek uygulanmaya basladigini söyledi.

Proje ile özellikle Bayramiç baraj gölünün çevresinde 19 yerlesim birimine 90 konteyner dagittiklarini anlatan Karadag, su bilgileri paylasti:

"Yüzde 99 basarili olduk. Bu bölgede bir tek ilaç ambalaji dahi yoktur. Elma üretimi yapilan köyler ve bir yilda bir kisi 150-200 ambalaj kullaniyor. Türkiye'de ilk defa baslatmis oldugumuz projemizi 7-8 il bizden örnek alarak ambalaj atiklarini toplamaya basladi. Ezine ilçemizde 37 yerlesim birimimize 45 konteyner, merkeze 24 yerlesim birimimize 50 konteyner dagittik. Biga ilçemize de bugün 29 yerlesim birimimize 60 konteyner dagitiyoruz. Eceabat ilçemize de 14 yerlesim birimimize 30 konteyner dagitacagiz. Toplam 123 yerlesim birimimize 275 konteyner dagitmis olacagiz."

Ilçe Kaymakami Erdinç Dolu ise dogaya ve ekonomiye katki verecek olan bir projenin paydasi olmaktan çok mutlu olduklarini belirterek, "Bölgede tarim ve hayvancilikta önemli bir potansiyeli olan ve her geçen gün bu potansiyelini ileriye götürecek olan ilçemizde bu anlamli projenin sürdürülebilir olmasi bizler için hayati önem tasiyor. Ilaç kutularinin konteynerlere atilmasi anlaminda bizlerin, muhtarlarimizin, STK'larin çok duyarli olmasi lazim." dedi.

Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Biga Kaymakami Erdinç Dolu, Belediye Baskani Bülent Erdogan, IÇDAS AS Halkla Iliskiler Müdürü Serif Mutlu ve köy muhtarlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile