Biga'dan Kısa Kısa

Çanakkale - Doğanlar Holding Başkan Yardımcısı Şadan Doğan, Biga'da yapımı devam eden Ayşe Doğan Kız Meslek Lisesi ile Ali Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu inşaatlarının, ağustos ayında tamamlanacağını söyledi.

İnşaatlarda inceleme yapan Doğan, annesinin adını taşıyan Ayşe Doğan Kız Teknik ve Meslek Lisesinin 2 bin 700 metrekare kullanım alanına sahip olduğunu belirterek, burasının 2,5 milyon liraya mal olacağını bildirdi.

İlçenin bu köklü eğitim kurumunun, 18 derslik ve atölyeleriyle modern bir yapıya kavuşacağını ifade eden Doğan, şöyle dedi:

"Babamız adına yaptırdığımız Ali Doğan Öğrenci Yurdunun 4 bin 500 metrekare olan inşaatı devam ediyor. Yurt için şu ana kadar 3 milyon lira ödendi. Ayrıca kendi adıma Hamdibey İlkokulu yanında yaptıracağım anaokuluyla 2013 yılında eğitim kurumları yapımı için toplam 6 milyon lira destek sağlamış olacağız. İnşaatı tamamlanan eğitim kurumlarını, bu yılın ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığına bağış olarak teslim edeceğiz."

Biga'da bu güne kadar sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yaptıkları yardım ve bağışların 10 milyon liraya ulaştığını ifade eden Doğan, daha önce de aile olarak Ali Doğan adına bir cami, Ayşe Doğan adına 25 kütüphane ve birçok çeşme yaptırdıklarını sözlerine ekledi.

-Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi "e-kitap okuma etkinliği"

Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği "Okuyorum Öyleyse Varım Projesi" kapsamında Muammer Aksoy Caddesi'nde bir saat süreyle tablet bilgisayardan kitap okudu.

Okul Müdürü Yakup Bayezit, yaptığı açıklamada, Fatih Projesi çerçevesinde lise birinci sınıf öğrencilerine akıllı tahta ile öğrenim görme imkanının sağlandığını söyledi.

Öğrencilerin, tablet bilgisayarlar sayesinde artık kitap taşımaktan kurtulduğunu ve kitapları tabletlerinden okuma imkanına kavuştuğunu ifade eden Bayezit, "Tablet bilgisayarlar ile dünyanın bilgisi artık öğrencilerimizin elinde" dedi.

Okuma etkinliğine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cahit Aydın da katkı verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile