Biga Sivil Toplum Platformu Toplandı

Biga Sivil Toplum Platformu'nun (STP) 141. toplantısı yapıldı.

Biga Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Bülent Baş'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu Süt ve Süt Ürünleri Bölümü öğretim görevlisi Ertuğrul Bilgücü tarafından sunum yapıldı.

Bilgücü, Kocagür Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulundaki süt üretim atölyesinde, günde bin 200 litre süt işlendiğini belirterek, 'Bigür' markasıyla yaptıkları tam yağlı yoğurt ve ayran ürürlerini piyasaya sunduklarını ifade etti.

Yaptıkları üretimde, çok yüksek rakamlara ulaşarak belli bir isim veya marka bilinirliğine ulaşmayı amaçlamadıklarını, öğrencilerine uygulama imkanı sağlamak istediklerini dile getiren Bilgücü, 'Okulumuzdaki 120 öğrencimizi uygulama sahasına yerleştirmek, staj imkanı sağlamak ve bölgemize faydalı olmak amacı ile bu projeyi yürütmeye çalışıyoruz. Üretim bazında en büyük hedefimiz bir yıl sonunda bölgemizde pastörize süt üreterek, halkımıza günlük süt dağıtımını gerçekleştirebilmek.' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile