Biga'ya 900 Milyonluk Dev Proje

Biga'ya 900 Milyonluk Dev Proje

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Tasoluk Baraji’nin 3’üncü kisim insaati kapsaminda 900 milyon liralik sözlesme imzalandigini duyurdu. Proje kapsaminda 3 bin hektarlik alanin sulanmasi için 96 kilometrelik boru dösenecek ve 53 menfez yapilacak.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yaptiklari görüsmeler neticesinde Biga’da tarimsal faaliyetlerin artirilmasi için dev bir tarim projesinin hayata geçecegini açikladi.

Yapilan ihale sonucunda düzenlenen sözlesme ile 900 milyon TL tutarinda sulama projesinin hayata geçecegini bildiren Gider; “Biga Tasoluk Baraji’nin 3’üncü kisim insaati kapsaminda geçtigimiz günlerde ihale sözlesmesi imzalandi. 900 milyon TL tutarindaki sözlesme kapsaminda 3 bin hektarlik, yani 4 bin 200 futbol sahasi büyüklügünde bir alanin sulamasi gerçeklesecek. 77 bin metre HDPE cinsi, 19 bin metre de CTP cinsi olmak üzere toplamda 96 kilometrelik boru dösenecek. 35 kilometrelik tahliye kazisina ek olarak da 53 menfez ve kavsut, 457 adet de sebeke sanat yapisi diye tabir edilen birlesme noktasi insasi yapilacak” dedi.

’Suyu verimli kullanmak zorundayiz’

Insanligin su kaynaklarinin kisitli olduguna deginen Gider, “Dünyadaki su kaynaklarinin sadece yüzde 2,5’i tatli su. Bu orandan yer alti sularini ve buzullarini çikarirsaniz, sadece yüzde 1,2’lik bir yer üstü su kaynagi. Bunun anlami su; sahip oldugumuz her bir damla çok degerli. Suyun her bir damlasini çok verimli bir sekilde kullanmak zorundayiz. Bunun için de barajlarimizi ve buradan yapilacak sulama sistemlerini en iyi sekilde kullanmamiz gerekiyor. Biga, tarimsal açidan büyük bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli kullanabilmek için Tasoluk Baraji’na yapilan bu yatirim büyük bir önem tasiyor. Çanakkale’nin genelinde de benzer projelerle, tarimsal sulamaya destek olmaya devam edecegiz. Ilettigimiz talepler dogrultusunda Biga’ya böylesine büyük sulama projesinin yapilmasinda destek olan Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Tarim ve Orman Bakanimiz Ibrahim Yumakli ve Bakan Yardimcimiz Ebubekir Gizligider’e tesekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte Çanakkale tarimini çok daha ileri noktalara tasiyacagiz” seklinde konustu.

kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile