Bilal Erdogan Açiklamasi 'BILSEM, Türkiye'nin Gelecegine Derinlemesine Yatirim Yapan Milli Egitimin Projelerinden Biri'

Bilal Erdogan Açiklamasi 'BILSEM, Türkiye'nin Gelecegine Derinlemesine Yatirim Yapan Milli Egitimin Projelerinden Biri'

YETEV Mütevelli Heyet Baskani Necmeddin Bilal Erdogan, Pendik’te bulunan Bilim ve Sanat Egitim Merkezi’ni (BILSEM) ziyaret ederek burada ögrencilerle bir araya geldi. Bilal Erdogan, "BILSEM, Türkiye’nin gelecegine derinlemesine yatirim yapan Milli Egitimin projelerinden bir tanesi" dedi.

Dijital çagin gerektirdigi becerilerle kadim kültürü birlestirerek ögrencilere çagin ihtiyaçlarina uygun yetkinlikler kazandirmak vizyonuyla ilerleyen Yeni Türkiye Egitim Vakfi (YETEV) Mütevelli Heyet Baskani Necmeddin Bilal Erdogan, özel yetenekli ögrencilerin bireysel yeteneklerinin farkinda olmalari ve kapasitelerini gelistirerek en üst düzeyde kullanmalarini saglamak üzere faaliyetlerini sürdüren Pendik Bilim ve Sanat Egitim Merkezi’ni (BILSEM) ziyaret etti. Gerçeklesen ziyarette Bilal Erdogan özel yetenekli ögrencilere hediye vererek sohbet etti. Siniflari gezen Bilal Erdogan ögrencilerle sohbet ederek projeleri hakkinda bilgi aldi.

Ziyaret sonrasi konusan YETEV Mütevelli Heyet Baskani Bilal Erdogan, "BILSEM Türkiye’nin dört bir yaninda çesitli yetenekleri olan çocuklarimiza hizmet veriyor. Okuldan sonra hafta sonu yetenek alanlarina göre kendileri için hazirlanmis özel programlari takip ediyorlar. Her geçen sene gelisen bir proje. Gerçekten katilan çocuklarimizin ailelerinde ve çocuklarimizda çok ciddi kabul görmüs bir proje. Türkiye’nin gelecegine derinlemesine yatirim yapan Milli Egitimin projelerinden bir tanesi. Bakanligimizi bu projeden dolayi tebrik ediyoruz. Buna destek veren, çocuklari buralara getiren anne ve babalarimiz da tebrik ediyoruz. Buralarda emek veren çocuklarimizi da gözlerinden öpüyorum. Burada içinde bulundugumuz Pendik BILSEM yaklasik bin çocugumuza hizmet veriyor. Biz YETEV olarak buraya bir destek vermis olduk. Çocuklarimiza hediye takdim etmis olduk, hem de yetkili arkadaslarla konustuk. Buradaki BILSEM yeni mekana geçtigi zaman orada da ihtiyaç olabilecek bazi tedarik ve katkilari vakfimiz tarafindan saglayabilecegimizi söyledik. Gerçekten BILSEM projesinin kamuoyunda hakkiyla bilinmedigini düsünüyorum. Bunun da bilinmesine bir nebze de olsa katkida bulunmak istedim" dedi.

Pendik Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ferhat Dere, "BILSEM Milli Egitim Bakanligi Özel Egitim Rehberlik Hizmetlerine bagli özel yetenekli ögrencilere egitim veren bir kurum. Kurumumuzda egitim almaya hak kazanmis ögrencilerin önce yetenek alanlari tespit ediliyor, daha sonra tespit edilen yetenek alanlari ile ilgili daha derinlemesine bir egitim veriliyor. En sonunda da çesitli projelerle ulusal ve uluslararasi tüm projelere çocuklarimiz katilim sagliyor. Hem teknolojik gelismeleri yakindan takip edip hem de bu gelismelere bizler de ne gibi bir katki sunabiliriz, çocuklarimizin ufkunu nasil açabiliriz bununla ilgili çalismalar yapiyoruz" dedi.

Gerçeklesen ziyarete, YETEV Mütevelli Heyet Baskani Bilal Erdogan’in yani sira Pendik Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ferhat Dere, YETEV Okullari Genel Müdürü Hayati Oktay katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile