Bilecik Belediyesi'nin Projeleri

Bilecik Belediyesinin projeleri arasında yer alan "şehirlerarası otogar", "katı atık entegre dönüşüm tesisi" ve "Osmanlı Padişahları tarih şeridi" projelerinin devam ettiği bildirildi.

İstanbul-Adapazarı çevre yolu İnbayırı mevkisinde betonarme ve çelik yapım tekniği kullanılarak inşa edilen ve Osmanlı mimarisinde otogar çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelereyer verildi:
"Bilecik'i İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirler başta olmak üzere tüm ülke ile bağlantısını sağlayacak şehirler arası otobüs terminali, bütün geniş alanıyla 50 bin metrekare alanda inşa ediliyor. Bilecik için büyük bir yatırım niteliğindeki şehirlerarası otobüs terminalinde, 30 işyeri bulunacak. Bilecik esnafını da ana yol ile entegre haline getirecek olan ve şehrin ticaret hayatına canlılık kazandıracak otogar projesi ile Bilecik tanıtım ve turizm anlamında büyük bir imkan elde etmiş olacak. Proje kapsamında şehirlerarası otogar yanında yapılacak olan yöresel ürünler çarşısında da Bilecik hanımları, yaptıkları yöresel gıda ürünleri ile Bilecik'e özgü hediyelik eşya satışlarını yaparak, aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar. Bilecik adına büyük bir ihtiyacın giderilmiş olacağı otogar 5 Mayıs 2015'te hizmete girecek. Hükümetimiz tarafından şehrimize kazandırılan ve çok yakında hizmete girecek Yüksek Hızlı Tren ile Bilecik Belediyesi otogarı, Bilecik ulaşımı noktasında büyük bir yol kat edilmiş olacak."
Şeyh Edebali Türbesi Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi"nde Osmanlı Devleti'nin tüm aşamalarını sanatsal ve görsel eserlerin yansıtılacağı projenin ilk etabı olan, sanatsal eserlerin korunmasına ve sergilenmesi için tasarlanan estetik yapıya sahip beton zarf ve taşıma konstrüksiyonları yerleştirildiğine değinilen açıklamada, merkez, ilçe ve beldelere uzun vadede katkılar sağlayacak katı atık entegre tesisinin de 2015 yılı içerisinde hizmete girmesi planlandığı kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile