Bilecik Belediyesinde 'Iç Borçlanma' Oy Çoklugu Ile Geçti

Bilecik Belediyesinde 'Iç Borçlanma' Oy Çoklugu Ile Geçti

Bilecik Belediyesi Mayis ayi belediye meclis toplantisi CHP’li Belediye Baskani Melek Mizrak Subasi baskanliginda yapilirken ’Iç Borçlanma’ oy çokluguyla kabul edildi.

Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçeklestirilen toplantida 7 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi. Ilk gündem maddesinde 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin 1’inci fikrasinin (b) bendine istinaden Belediyemizin 2023 Mali yili Kesin Hesabinin görüsülmesi konusu oy birligiyle ilgili komisyona sevk edildi. 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin 1’inci fikrasinin (c) bendine istinaden Bilecik ili, merkez ilçe, Istiklal, Ertugrulgazi ve Besiktas Mahalleleri, Yaklasik 225 Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Nazim Imar Plani ve 1/1000 Ölçekli Uygulama Imar Plani Revizyonu konusunda Imar Komisyonundan gelen 25 Nisan 2024 tarih ve 1 sayili raporun görüsülmesi oldu. Bu gündem maddesi de oy birligiyle görüsülmesi üzerine Imar Komisyonu’na sevk edildi. Üçüncü gündem maddesinde 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin 1’inci fikrasinin (c) bendine istinaden Bilecik ili, merkez ilçesi, Pelitözü Mahallesinde yaklasik 15 Hektar Alanda 1/5000 ölçekli nazim imar plani revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plani revizyonu konusunda Imar Komisyonundan gelen 25 Nisan 2024 tarih ve 2 sayili raporun görüsülmesi oldu.

38 adet giysi kumbarasinin isgaliyesi 10 yilligina kiralanacak

Bu gündem maddesi de oy birligiyle görüsülmesi üzerine Imar Komisyonu’na sevk edildi. Gündemin dördüncü maddesinde 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin 1’inci fikrasinin (e) bendine istinaden mülkiyeti Belediye ait 38 adet giysi kumbarasinin isgaliye bedelinin belirlenerek 10 yila kadar ihaleyle kiralanmasina iliskin is ve islemleri yürütmek üzere Belediye Baskanligina ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüsülmesi oldu. Bu gündem maddesi MHP’li meclis üyelerin ’Çekimser’ oy kullanmasiyla oy çoklugu ile kabul edildi.

Gündemin 5’inci maddesinde 2023 yili Sayistay Taslak Denetim Raporunun 24’üncü maddesi geregince ’Su Güvence Bedeli’ (Depozito) ve iadesinin güncellenmesi konusunun görüsülmesi oldu. Bu madde de oy birligi ile Ücret Tarifesi Komisyonu’na görüsülmesi üzerine sevk edildi.

Iç borçlanma oy çoklugu ile geçti

Gündemin 6’nci maddesinde iç borçlanma konusunda Belediye Baskanina yetki verilmesi konusunun görüsülmesi konusu oldu. Bu gündem maddesi de CHP ve AK Parti’nin kabul oyuna karsi MHP’li üyeler ’Ret’ kullandi. Bu gündem oy birligiyle kabul edildi.

Gündemin son maddesinde sermayesinin tamami Bilecik Belediyesine ait olan Bilecik Kayi Gida Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret A.S.’ye iliskin ’Iç Borçlanma ve Faaliyet Yetkisi’ konularinda Belediye Baskanina yetki verilmesi konusunun görüsülmesi ise, MHP’nin ’Çekimser’ oyuna karsi oy çoklugu ile kabul edildi.

Öte yandan Belediye Baskani Melek Mizrak Subasi, 13 Ocak itibariyle olusan cari borç miktari ve gelir gider tablosu hakkinda meclis üyelerine bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile