Bilecik'e Kent Müzesi

BİLECİK - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'e yapılması planlanan Kent Müzesi'ne ilişkin "Bu projemiz gerçekleştiği zaman şehrimizin geriye dönük 100 yıllık tarihi geçmişini günümüze ve geleceğe aktarma fırsatı bulacağız" dedi.

Yağcı, yaptığı açıklamada, kent halkına söz verdikleri 11 projeye artı bir eser olarak Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesi'ni en kısa zamanda hizmete açacaklarını kaydetti.

Şeyh Edebali, Osman Gazi, Ertuğrul Gazi ve daha birçok büyük insanın vatanı olan Bilecik'e hizmet etmeyi adeta ibadet olarak saydıklarını dile getiren Yağcı, şöyle konuştu:

"Şeyh Edebali Hazretlerinin, 'Ey oğul geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın' sözünü düstur alarak, günümüz ve gelecek nesillerimize tarihimizi daha iyi anlatmak ve geçmişimizde toplumumuzun özelliklerini ve güzelliklerinin neler olduğunu bugüne ve geleceğe yansıtmak amacıyla Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesi'ni kurma çalışmalarına başladık. Yaptığımız proje ve planlama BEBKA tarafından kabul edildi. Kent Müzesi'nin Bilecik'e kazandırılması kararlaştırıldı. Bu projemiz gerçekleştiği zaman şehrimizin geriye dönük 100 yıllık tarihi geçmişini günümüze ve geleceğe aktarma fırsatı bulacağız. Bu sayede nesillerimiz, geçmişte dedelerinin, ninelerini nasıl bir şehir ortamında nasıl yaşadıklarını, nelerle mutlu olduğunu ve bugüne hangi şartlarda geldiğini görüp anlayacaklar.''

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile