Bilecik'e Sanayicilere Akilci Çözümler Üreten Bir Merkez

Bilecik'e Sanayicilere Akilci Çözümler Üreten Bir Merkez

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir, "Dogal Tas Teknolojileri Uygulama ve Arastirma Merkezi (DAUM) Türkiye’de bir ilki gerçeklestirerek bu alanda uluslararasi akredite olan ilk merkez oldu" dedi.

Beydemir, konu hakkinda yaptigi açiklamada, "Merkezimiz,T.C. Disisleri Bakanligi Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafindan yapilan denetimler sonucunda TS EN ISO/IEC 17025:2017 standardina göre 28 Aralik 2023 tarihinde uluslararasi akreditasyon sertifikasi almaya hak kazandi.2013 yilinda yalnizca bir laboratuvar olarak kurulan Dogal Tas Laboratuvarinin modernizasyon çalismalari yapilarak 2021 yilinda Dogal Tas Teknolojileri Uygulama ve Arastirma Merkezine dönüstürülmüstü.Kuruldugu günden bu yana sanayicilerimizehizmet vermekte olan ve ihtiyaç duyduklari analiz ile ölçümleri yaparak destek saglayanMerkezimiz; 2021 yilinda açilan numune kabul, mineraloji ve petrografi, fiziksel ve mekanik analiz laboratuvarlari, numune hazirlamak için ayrica tesis edilen kesme ve sekillendirme laboratuvarlariyla islevsel bir yapiya kavustu.Yapilan analizlerin uluslararasi standartlara uygun bir sekilde gerçeklesmesi için en dogru çalismalari gerçeklestiren, uzman kadrosu ile bilimsel ve teknolojik gelismeleri yakindan takip ederek sürekli gelisen DAUM, üniversite-sanayi is birligini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçlarin sanayiye aktarimini hizlandirmak adina çalismalar yürütmektedir" dedi.

" Dogal tas rezervinde önemli bir merkez "

Beydemir konusmasinin devaminda, "Dogal Tas Teknolojileri Uygulama ve Arastirma Merkezimiz,ilimiz ve civar illerimizde önde gelen sektörler arasinda yer alan dogal tasve mermer sektörününihtiyaçlarini karsilayabilmek adina mevcut teknolojide kullanilan en ileri seviye ekipmanlarla donatildi.Sektörün ihtiyaçlarina cevap veren ve sanayicilerimizin karsilastigi sorunlara akilci çözümler üreten Merkezimizde,fiziko-mekanik testler ve mineralojik-petrografik testlerinyani sira sektörün egitim, Ar-Ge, Ür-Ge ihtiyaçlarini karsilamak üzere teknolojik destek ve danismanlik faaliyetleri de yürütülmektedir. Maden ihracatinin yüzde 50’sini mermer sektörünün olusturdugu Ülkemizde, mermer sektöründe ihtiyaç duyulan rezervin yüzde 10’luk kismi bölgemizde çikartilmaktadir. Bu veriler göz önünde bulunduruldugunda Dogal Tas Teknolojileri Merkezimizin ne derece önemli bir misyon üstlendigi anlasilmaktadir" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile