Bilecik Gölpark'a Girisler Ücretli Olacak

Bilecik Gölpark'a Girisler Ücretli Olacak

Bilecik Valisi Sefik Aygöl, Gölpark’a girislerin ücretli olmasi için çalismalar basladigini, son kararin Il Genel Meclis üyelerine kaldigini söyledi. Aygöl, buradan elde edilecek gelirin kentteki amatör spor kulüplerine destek olarak aktarilacagini da sözlerine ekledi.

Bilecik kent merkezine 4 kilometre uzaklikta olan hafta sonlari binlerce aracin girdigi Pelitözü Gölpark’ta valilik tarafindan büyük bir düzenlememe yapilirken, atil haledeki yerlere vatandaslarin yararlanabilecegi birçok alan yapildi. Basta oturma alanlarin hazirlandigi Gölpark’ta giris ve çikislarinda kontrol noktalarinin yapimina baslandi.

"Denetimsizlik, kuralsizlik ve basibosluk konularinda ciddi bir sikâyet aliyoruz sürekli"

Konu hakkinda basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Vali Aygöl, "Pelitözü Gölpark sehrimizin gerçekten vatandaslarimizin nefes aldigi çok önemli bir mesire alani. Yillardir oradan vatandasimiz çok güzel bir sekilde faydalaniyor. Ama denetimsizlik, kuralsizlik ve basibosluk konularinda ciddi bir sikâyet aliyoruz sürekli. Simdi bunun yaninda ilk önce orada bir yatirim yapma ihtiyaci hissettik ve yatirim yapiliyor. Siz zaten hem görüntülerde hem de vatandaslarimiz gidip yerinde görme firsati buluyor. Ciddi bir çalisma yapiliyor oralarda. Bu çalismayi yaparken ayin 5-6-7’si kampçilarin, karavancilarin, balikçilarin, su sporcularinin, kanocularin, çocuk oyunlarinin, plaj voleybolcularinin falan bir sürü kesimin yani bir sekilde vatandasimiz oraya akacak ve güzel bir festival ile orayi hizmete açmayi, yeniden o güzellikleri tanitmayi, anlatmayi degerlendiriyoruz. Bununla ilgili olarak giris ve çikisin ücretli hale gelmesi ile ilgili olarak ciddi bir düsüncemiz var ve bu konuda il genel meclisimiz yetkili. Yani ben ilin valisi olarak burasi ücretli olsun dedigim an ücretli olmuyor. Il Genel Meclisi bu ayki toplantida bunu degerlendirecekler. Ben ilin valisi olarak ücretlendirme olmasi taraftariyim. Niye taraftariyim, gerçekten oraya girmemesi gerekip sürekli insanlari rahatsiz edecek insanlarin bir sekilde kontrol altina alinmasi gerekiyor. Ama bu ücret alinirken de ücretin sembolik bir ücret olmasi taraftariyiz. Yani burada ücret dedigimizde insanlarin girisini engelleyecek bir ücret olmamasi gerekir. Ikincisi yaya girislerinin duruma göre belediyenin minibüsleri ile gidip gelen insanlarin, engelli insanlarin hani sosyal devlet anlayisi ile ücret alinmamasi gerektigi insanlarin da ücret alinmamasi yönünde bir kararin olunmasini bekliyoruz. Ama bunu il genel meclisimiz degerlendirecek ve ona göre karar verecek. Su ana kadar aldigim tepkilerden kesinlikle bu konunun ücrete çevrilmesi yönünde vatandasin talebi oldugunu da görüyorum. Muhakkak ücret diyince rahatsiz olacak bir kesim" dedi.



"Türkiye’nin en nitelikli kamp karavan alanlarindan birini olusturduk"

Vali Aygöl açiklamasinin devaminda, "Bu alanda kamp, karavan alani olusturuyoruz. Bu Türkiye’nin en nitelikli kamp karavan alanlarindan biri. Malumunuz su anda kampçilar, karavancilar geceligi bin 250 TL’ye kaliyorlar. Burasi da o sekilde bir yer olacak, bunun bir ücreti olacak tabi ki giris çikisin disinda. Buradan bir gelir geldiginde 2 hedefimiz var. Birincisi orayi sürekli temiz ve kullanilir hale getirecek sekilde oranin döngüsünü saglamak. Ikincisi sözümüz buydu oradan elde edecegimiz gelirlerimizle amatör spor kulüplerine kullanma yönünde hedefimiz. Yani biz alip bu parayi baska bir yerde kullanmayi düsünmüyoruz zaten. Biz öyle bir düsüncemiz olsaydi su anda yaptigimiz yatirimi oradaki 5 senelik parayla yapamazdik. Biz oraya yatirim yapmaya devam ediyoruz. Vatandasimizin huzuru, vatandasimizin daha saglikli bir sekilde oradan faydalanmasi için yapacagimiz konu önlem almak olacak" dedi.



"Gölpark insanlarin mesire alani, ama orada dügün yapiliyor"

Vali Aygöl, son olarak Gölpark içinde bulunan dügün salonlara gelen araçlarla ilgili yaptigi açiklamada, "Simdi sunu ifade edeyim örnek veriyorum biz oraya ücret 20 TL koyduk diyelim. Biz park imkâni veriyoruz. Ikincisi oradaki dügün alan isletmelere hiç bugüne kadar engel olmadik. Oralar dügün salonu degil, oralar restoran normalde. Orada insanlarin mesire alani ama orada dügün yapiliyor. Dügün yapmakla ilgili olarak bu arkadaslarimizin hiçbir izinleri yok. Belediyemizden de izinleri verilmemis durumda. Ona ragmen vatandaslarin eglenmek, dügün yapma hakkini koruyoruz. Böyle bir ayrim yaptigimizda dügün sahibimiz orada ciddi bir gelir elde ediyor. O zaman gelen misafirlerin ücretlerini de 20 liralarini da kendisi karsilayacak. Simdi bu ayrimi yaparsak ben de orada grup partisi verecegim, bir sey yapacagim, herkesin bir eglencesi olabilir tabi. O ayrima girersek hangisinin dügünce oldugunu, hangisinin olmadigini gibi bir engelimiz olmayacagini degerlendiriyoruz. Önümüzdeki seneyle ilgili olarak bu is sahipleri ile bunu görüsmemiz lazim. Çünkü orada bir dügün oldugunda bütün vatandaslar oradaki kullanimdan vazgeçmek zorunda kaliyor. Çünkü trafik kaldirmiyor. Ona ragmen biz trafikle ilgili farkli önlemler aliyoruz. Bir motorize ekipler kurduk görüyorsunuzdur jandarma motorize ekipleri kuruldu, ikincisi bir jandarma noktasi kuruyoruz orada hem denetim hem kontrol saglamak amaciyla, üçüncüsü yeni park alanlari olusturuyoruz su anda. Dügüncülerimize dügünlerini yaptiracagiz yani dügünlerini engel olacak bir sey olmayacak. Ama bir ücretlendirme olursa bundan muaf olmamasi gerektigini düsünüyorum. Bu benim tabi sahsi düsünmem bu yetki meclisimizin, meclisimizin tartisacagi konu" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile