Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik: Amaç hayat standartlarını yükseltmek

Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik: Amaç hayat standartlarını yükseltmek

Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, gölet ve sulama kanallarına çok önem verdiklerini belirterek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Çelik, İl Özel İdaresi çalışmaları hakkında bilgi vererek, 171 personelle yaz dönemindeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Pelitözü Köyü’ndeki sulama göletini iyileştireceklerini aktaran Çelik, “Pelitözü Köyü’nün sulama göletinden çiftçilerimiz şu an açık kanaldan sulama yapıyorlar. Açık olan kanallar yıpranmış durumd, güncelliğini kaybetmiş ve aşırı su kaybı var. Bütçemiz oranında tarlalar için kapalı sulama şebeke sistemini devreye sokuyoruz. Damlama sulama sistemine uygun sulama sistemini Pelitözü köyü için 4 bin 600 dönüm arazi kapalı alan sulama sistemi ile sulanacak. Köylerdeki insanlarımızı çalışır hale getirmek ve çiftçimizi güçlendirmek, hem Bilecik’i hem de ülkemizi çok iyi konumlara getirir. Pelitözü köyümüzün kapalı sulama sitemi ihalesini yaptık. Ayrıca kapalı sistem sulamalar kaynağı olan, uygun olan köylerimize de yapıyoruz. Olmayanlara da proje hazırlıyoruz. İl Özel İdaresi olarak Bahçecik köyünde gölet inşaatı devam ediyor. Bu yaz sezonunda bitirilmiş olacak. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nce yapılan Selöz Göleti’nin gövde inşaatı bitti. Su toplamaya başladı.

Dalakderenin suyu kanallar vasıtasıyla göleti besleyecek. Eskiyen Gölete su getiren kanallar onarılıyor. Önümüzdeki kış suyuyla da gölet dolmuş olur. Önümüzdeki yıl kapalı sistem damlama sulamayla Selöz köyünün 2 bin 800 dönüm arazi sulanacak” dedi.

“KÖYDEKİ İNSANLARI ŞEHİRLERE GÖÇ ETTİRMEKLE KALKINMA OLACAĞINI SANMIYORUM”
Çelik, nüfus oranlarına bakıldığında köyden kente göçte azalmalar olduğunu da anlatarak şöyle devam etti:
“Sebze ve meyve üreten ve hayvancılık yapan köylerimizin sayısı artıyor. Bu sevindirici durum. Bunun kalıcı olabilmesi için küçük fabrikaların, atölye tipi işyerlerinin köylerin aralarına yapılması gerekir. İleri teknoloji gerektirmeyen, o yörede yaşayanların işiyle ve araziyle çalışması en ideal yaşam biçimi. Onun için artık sanayinin kırsala yayılmasından yanayız. Gelecekte insanların toprağına bağlanması bu şekilde olur. Köydeki insanları şehirlere göç ettirmekle kalkınma olacağını sanmıyorum. Üretim kesinlikle olmalı. Bilecik’te biz kırsaldaki tarım ve hayvancılıkla yatırımlara biz hazır durumdayız.”

“3’ÜNCÜ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN HARİTA ÇALIŞMALARI BİTTİ”
Bilecik’e kurulması planlanan 3’üncü sanayi bölgesinin harita çalışmalarının tamamlandığını da ifade eden Çelik, “Bilecik ilimizde Kepirler ve Dereşemsettin köyleri arasında kalan 8 bin 500 dönüm alanda 3’üncü organize sanayi bölgesi için harita çalışmaları bitti. Orada arazileri olanlara yazıları yazıldı. Çalışmalar bittiği zaman sanayi kurma çalışmaları başlayacak. Şu anda İstanbul ve Bursa’dan sanayi talepleri oluyor. Sanayi Bakanlığımıza gerekli başvurumuzu yaptık. Şu anda uyguladığımız sanayi parseli üretmek. Sanayi Bakanlığı ile yazışma sonucunda 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi şekillenecek. 2. Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı devam eden fabrikalar var. Prefabrik duvar üretecek. 200 kişi istihdam edilecek. Pazaryeri ilçesinde havuz seramik üretecek fabrikası faaliyete geçtiğinde 220 kişi iş sahibi olmuş olacak. Bozüyük ilçesinde cam fabrikası inşaatı tamamlanmak üzere. Sanayide alt yapımızı alt yapımızı oluşturuyoruz. Bilecik’e yatırım yapmaya gelecek müteşebbisleri bekliyoruz” diye konuştu.

Çelik, Bilecik’e yapılacak olan devlet hastanesi konusunda da çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile