Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bilecik İl Koordinasyon Toplantısı Vali Halil İbrahim Akpınar başkanlığında yapıldı.

Vali Akpınar, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri ve Belediye Başkanları ile İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ve üyelerin katıldığı toplantıda, Bilecik'in Türkiye yüzölçümü ve nüfus bakımından küçük illerinden biri olmasına rağmen kamu yatırımlarının büyük olduğunu söyledi.

Ulaşım ve DSİ tarafından yapılan yatırımların tamamlanmasıyla, üniversitesiyle ve 160'a yakın sanayi tesisinde istihdam edilen 25 bin işçisiyle çok yönlü geliştiğini ifade eden Vali Akpınar, şunları kaydetti:

''Bilecik, 200 bin nüfusuyla Türkiye'nin küçük illerinden birisi. Fakat kamunun büyük yatırımları bulunuyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın hızlı tren hattı, bölünmüş yol ve diğer yollar olmak üzere yatırımları var. Üniversitemiz hızla gelişiyor. Genç bir üniversite olmasına rağmen 12 binin üzerinde öğrencisiyle memlekete hizmet veriyor. Bilecik bir çok yönüyle gelişiyor. 160'a yakın fabrika, 125'e yakın maden ve mermer ocağı var. 40 bine yakın işçimiz var ki, bunun 25 bini sanayide işçi. İşsizlik probleminin hemen hemen olmadığı bir kentte yaşıyoruz. Kurumlarda birçok alanda güzel yatırımlar yapıyorlar. Özellikle DSİ'nin yatırımları görünür olması bakımından da çok önemli. Hem tarımsal alanda gelişmelere imkan veriyor, hem yangınla mücadelede güzel bir alan oluşturuyor hem de görsel anlamda güzellikler katıyor. Bilecik'in büyük bölümünün ormanla kaplı olması ve ormanın da güzelleşmesi bakımından da iyi gelişmelerimiz var. Hep beraber şehrimizin ve ülkemizin gelişmesine kalkınmasına katkıda bulunuruz, artı değerler katarız.''

Yatırımcı kurum ve kuruluşlardan alınan raporların değerlendirme sonucuna göre, 2012 yılında kamu kurum ve kuruluşları tarafından 450 proje ve alt proje yürütülmekte. Bunların proje tutarı toplamı 1 milyar 696 milyon 403 bin lira, 2012 yılında öngörülen toplam ödenek ise 123 milyon 721 bin lira. Yıl sonuna kadar bu ödeneğin 68 milyon lirası harcanarak ortalama yüzde 55 oranında nakdi gerçekleşme sağlandı. Yatırımların sektörlere göre dağılımında birinci sırada ulaştırma sektörü geliyor. Bu sektör toplam yatırım harcamaların yüzde 35'ini oluşturuyor. Yatırım ödenekleri içinde eğitim sektörünün payı yüzde 26, tarım sektörünün payı yüzde 25, diğer kamu hizmetleri sektörünün payı yüzde 11'dir. Geriye kalan yüzde 3'lük pay sağlık ve enerji sektöründe yer alıyor. Yıl sonu itibariyle biten proje sayısı 94, devam eden proje sayısı 129, ihale aşamasındaki proje sayısı 7, başlanmayan proje ve alt proje sayısı ise 220.

Toplantıda ayrıca yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri, Bilecik'e yapılan yatırımları anlatırken, yapımı tamamlanan, devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile