Bilecik'in Ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlaniyor

Bilecik'in Pazaryeri, Gölpazari ve Osmaneli ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nin 98. yili törenlerle kutlandi.

Pazaryeri Hükümet Konagi önünde Kaymakam Ferhat Altay ve Belediye Baskani Zekiye Tekin'in tebriklerin kabulü ile baslayan tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasi ile devam etti.

Kaymakam Altay ve Belediye Baskani Tekin halkin ve ögrencilerin bayramlarini kutladi.

Kaymakam Altay, törende yaptigi konusmada, cumhuriyetin çok agir bedeller ödenerek kazanilmis bir istiklal mücadelesinin ardindan kurulan bir milli mücadele eseri oldugunu söyledi.

Törende ögrenciler, cumhuriyetle ilgili siir ve kompozisyonlarini okudu.

Tören, cumhuriyet konulu düzenlenen yarisma, siir ve kompozisyon dalinda dereceye giren ögrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardindan resmi geçitle sona erdi.

- Gölpazari

Gölpazari'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nin 98. yili ilçe stadinda düzenlenen törenle kutlandi.

Tören, Kaymakam Efecan Sahin ve Belediye Baskani Hayri Suer'in halkin ve ögrencilerin bayramlarini kutlamasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Kaymakam Sahin yaptigi konusmada, cumhuriyetin Türk milletine verilmis en büyük miras ve armagan oldugunu söyledi.

Tören, halk oyunlari gösterisi, siirlerin okunmasi, kompozisyon ve resim dallarinda dereceye giren ögrencilere ödüllerin verilmesinin ardindan sona erdi.

Törene, Cumhuriyet Savcisi Yahya Musa Çetinkaya, Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Tegmen Cihad Emir, Emniyet Amir Vekili Komiser Yardimcisi Tamer Kurtul, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, okul müdürleri ve vatandaslar katildi.

- Osmaneli

Osmaneli'nde ilçe stadyumunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla tören düzenlendi.

Tören, Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Baskani Münür Sahin'in halkin ve ögrencilerin bayramlarini kutlamasiyla basladi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapan Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, cumhuriyetin yeni bir devrin baslangici oldugunu belirtti.

Törende gösteriler ve yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerin verilmesinin ardindan resmi geçit yapildi.

Etkinlik mehter takimi esliginde Cumhuriyet Yürüyüsüyle sona erdi.

Törene, Ilçe Emniyet Müdürü Ali Özgan, Ilçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kidemli Basçavus Mustafa Toy, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile