Bilecik'in Tarihi Ilçesi Gölpazari Dogal Güzellikleriyle Ziyaretçilerini Agirliyor

Bilecik'in Tarihi Ilçesi Gölpazari Dogal Güzellikleriyle Ziyaretçilerini Agirliyor

Pek çok medeniyete ev sahipligi yapan ilçe, Istanbul, Bursa, Eskisehir ve Sakarya gibi çevre büyüksehirlere yakinligindan dolayi özellikle günübirlik geziler için tercih ediliyor Gölpazari Belediye Baskani Hayri Suer: 'Turlar da gelmeye basladi. Turizm acentelerinden, 'Nerelere gidebiliriz? 23 günlük bir rota belirleyelim' diye talepler oluyor'

YAVUZ EMRAH SEVER - Bilecik'in Gölpazari ilçesi, tarihi ve dogal güzellikleriyle günübirlik ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Istanbul, Bursa, Eskisehir ve Sakarya gibi çevre büyüksehirlere yakin bir konumda bulunan ilçe, göç yollari üzerinde yer aldigi için Hitit, Frig, Lidya, Pers, Roma, Dogu Roma (Bizans) ve Osmanliya ev sahipligi yapti.

Tarim ve hayvanciligin yaygin olarak yapildigi, trekking ve yamaç parasütü imkanlarina sahip Gölpazari, dogasi ve tarihi yapilariyla sehir hayatindan uzaklasip dinlenmek isteyenlerin ugrak noktalarindan biri haline geldi.

Gölpazari Belediye Baskani Hayri Suer, AA muhabirine, normallesme sürecinde ilçenin özellikle yaklasik 2 saat uzakliktaki Istanbul'dan ziyaretçilerini agirladigini söyledi.

Ilçeye ilginin son dönemde arttigini belirten Suer, "Turlar da gelmeye basladi. Turizm acentelerinden, 'Nerelere gidebiliriz? 2-3 günlük bir rota belirleyelim' diye talepler oluyor. Bu bizi fazlasiyla mutlu ediyor. Bizim de tam olarak istedigimiz buydu." dedi.

Suer, ilçe merkezinin yani sira yaklasik 50 köyün kendine has güzellikleri barindirdigini vurguladi.

Özellikle meyvecilik ve sebzeciligin yaygin oldugunu dile getiren Suer, "Bag bahçe gezmekle bitmez. Çünkü sehirde yasayanlar artik bunlari ariyorlar. Tabiata, topraga, temiz havaya ve temiz su kaynaklarina hasretler. Buraya geldikleri zaman bu imkanlari bulmalari mümkün." diye konustu.

- "Burasi bir turizm cenneti olabilir"

Kursunlu köyünde yasayan ve 3 bine yakin kitap okumasindan dolayi 2017'de Kültür ve Turizm Bakanliginca "sira disi okur" seçilen Bedriye Berber Engin de bölgede bulunan Göldagi'nda 55 kisinin kiraz agaci sahiplendigini ve 26 araçla meyve toplamak için il disindan geldiklerini aktardi.

Engin, "Burasi bir turizm cenneti olabilir. Doga olarak, iklim olarak her sey var, tabiat olarak çok zengin." ifadelerini kullandi.

Istanbul'dan bir grupla Gölpazari'na gelerek Kasimlar köyünde 17'nci yüzyilda insa edilen tarihi camiyi ziyaret eden Sara Kuzir, sehir hayatinin yogunlugundan uzaklasmak istediklerini söyledi.

Bol oksijenli ortamda temiz hava almayi amaçladiklarini dile getiren Kuzir, söyle devam etti:

"Bir grup arkadasimiz köyü gezmeye çiktilar. Bir grup olarak da buradaki tarihi camiyi gezdik. Burasi hakikaten görülmeye deger bir yer. Genel olarak Bilecik'in bütün köylerinde çok güzel seyler var. Bilmiyorlarsa, görmedilerse mutlaka tavsiye ediyorum."

Istanbul'da yasayan Nurhan Ergün Özdemir ise yilda iki kez gelip ilçeyi gezdiklerini belirtti.

Özdemir, "Herkese Gölpazari'ni ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Oksijeni bol. Istanbul'da yasayanlar için ideal. Kaçinilmaz bir yer." degerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile