Bilecik Kira Getirisi En Yüksek Sehirler Arasinda

Bilecik Kira Getirisi En Yüksek Sehirler Arasinda

Bilecik’in kira getirisi en yüksek olan iller arasinda 3’üncü sirada yer almasini degerlendiren emlakçi Hakan Küçük, bu durumun Bilecik’in hem üniversite hem de memur sehri olmasindan kaynaklandigini belirtti.

Konut kredilerinde faiz yükü yüzde 250’yi geçerken satislarda durgunluk ve fiyatlarda reel gerileme sürüyor. Buna ragmen pesin alimla konut yatirimi yapmak isteyenler için 13-15 yil kira amortisman süresi önemli gösterge olmaya devam ediyor. En yüksek kira getirisinde ilk 10 sehir arasinda Istanbul yer almazken; ilk siraya Ankara’nin yerlesmesi dikkat çekti. Ankara’yi, Tekirdag, Bilecik, Kilis, Sanliurfa, Manisa, Gaziantep, Agri, Siirt ve Yozgat takip etti. Yapilan bir arastirmaya göre; 229 bin nüfuslu Bilecik’te ortalama ev fiyat 2 milyon 201 bin 600 TL, amortisman süresi 14 yil ve yillik kira getirisi yüzde 7,20 olarak açiklandi.

Bu durumu degerlendiren Bilecikli emlakçi Hakan Küçük, bir arastirma sonucu Bilecik’te ortalama ev fiyat 2 milyon 201 bin 600 lira oldugunu ve kira getirisi en yüksek olan iller arasinda yer aldigini duyduklarini söyledi.

Küçük, "Bunun yüzde 80 nedenlerinden birisi burada üniversitelilerin, memurun olmasi. Bunun gibi etkenler bulunmaktadir. Ayrica yatirimcilarimizin buradan özellikle ev alip kiraya vermek ve bununla ilgili getirisini saglamak amaciyla yaptiklari yatirimlardir. Kira getirisi aldiklari evi 10 yilda 15 yilda aldiklari evi telafi etmek amaciyla yapilan bir ticarettir. Bundan yaklasik 3 yil önce 1+1 verdigimiz satis degeri 100-200 lirayken, su anda degeri bin lira ile bin 200 TL arasinda. Bu da etken olarak tabi kira getirisini, kiralarin yükselmesine vesile olmustur" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile