Bilecik Selin Ardindan Yaralarini Sarmaya Basladi

Bilecik Selin Ardindan Yaralarini Sarmaya Basladi

Bilecik’te dün gece aniden bastiran, agaçlarin devrilmesi, birçok isyeri ve evin sular altinda kalmasi ve yollarin ikiye bölünmesine sebep olan afet sonrasi yaralar sarilmaya baslandi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanligindan (AFAD) Bilecik’in de içinde bulundugu 11 il için kuvvetli ve gök gürültülü saganak yagis uyarisi dün yapmisti. ‘Sari Kod’ ile uyarilan Bilecik’te dün aksam saatlerinde baslayan kuvvetli yagis adeta hayati felç etti. Basta Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Kavsagi’nda bulunan Tarim Kredi Kooperatifi Marketi’nin su basarken, araçlar yollarda mahsur kaldi. Elektrigin de kesildigi kent merkezi karanliga bürünürken, kuvvetli rüzgâr agaçlari devirdi. Çinarlar mevkiindeki dükkânlari da su basarken, Akasya mevkiinde bir çok araç yagmur sularinin birikmesi nedeniyle mahsur kaldi. Yasanan afette bir çok ev, isyeri, dükkan hasar görürken, evine su basan ve temizlik esnasinda ayagi kayan bir sahsin yaralanmasindan baska olumsuz bir olay yasanmadi.

Bilecik selim ardindan yaralarini sarmaya basladi

Sabahin ilk isiklarinda basta Bilecik Belediyesine bagli tüm ekipler seferber oldu. Basta Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Kavsagi’nda bulunan mazgallar temizlenirken, kenttin bir çok noktasinda da çalismalar devam etti. Istiklal Mahallesi Santral Sokak üzerinde bulunan mazgal her yagmurda tikanirken, dün aksamda bu mazgallar yine tikandi. Mazgal etrafindaki terzi, bayan giyim ve kuyumcu gibi isyerleri sular altinda kalirken, isyeri sahipleri sabaha kadar dükkan temizlediler.

"Aksamki selde hemen, hemen 30 santim kadar su girdi içerideki dükkanlara"

Burada is yeri olan kosularina yardim eden Mustafa Filoglu, "Aksamki selde hemen hemen 30 santim kadar su girdi içerideki dükkanlara. Burada komsu olarak yardimci olduk çerideki suyu bosaltmak için. Içerideki zarari ziyani kim ödeyecek. Bunun bir açiklamasi olmasi lazim yetkililerden. Duyarli olmalari lazim, buradaki halkin, esnafin hali ne olacak. Sadece biz degil burada, kaç esnaf perisan. Aksam 8’den 1’e kadar su temizledik" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile