Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Bilimsel Dergi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından Fen Bilimleri Dergisi yayımlandı.

Fen Bilimleri Dergisi Editörü ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kurban, yaptığı açıklamada, bilimsel dergilerin, eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirme gibi temel görevleri olan üniversitelerde yapılan her türlü bilimsel çalışmaların, bilgi ve deneyimlerin aktarılmasında önemli rol oynadığını ifade etti.


Yaklaşık bir yıl önce Fen Bilimleri Enstitüsü yönetimi olarak ilk yaptıkları çalışmalardan birisinin bilimsel dergi çıkarma olduğunu belirten Kurban, şunları kaydetti:
"Fen Bilimleri Dergisi, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Türkçe veya İngilizce olarak yayımlanacak, farklı üniversitelerin ilgili ana bilim dallarındaki öğretim üyelerinden oluşan bilim kurullarına sahip ve yapılan çalışmaları bilimsellik anlayışı içerisinde değerlendiren ulusal, uluslararası hakemli bir dergidir. Tüm Fen ve Mühendislik Bilimleri konularını kapsaması nedeniyle çok geniş bir araştırmacı kitlesine hitap etmektedir. Mühendislik ve Fen Bilimleri alanlarında yapılan araştırmaların orijinal makale, derleme, teknik not ve editöre mektup türlerindeki çalışmalar şeklinde yer alacağı dergi, öğretim elemanları, lisansüstü eğitim yapan öğrenciler ve diğer araştırmacıların çalışmalarını değerlendirerek bilime katkıda bulunmayı hedeflemektedir."
Kurban, derginin ilk sayısında inşaat, makine, elektrik-elektronik, ziraat, biyoteknoloji, matematik, moleküler biyoloji ve genetik alanlarında çalışmaların yer aldığını bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile