Bilecik'te Çocuklar Yasayan Sehir Müzesi'ndeki Etkinliklerle Kültürlerini Taniyor

Bilecik'te yasayan çocuklar, Yasayan Sehir Müzesi'nde düzenlenen etkinliklerle kültürel miraslarini yakindan tanima firsati buluyor.

Yasayan Sehir Müzesi ve Bilecik Belediyesi Sanat Akademisi is birliginde hazirlanan etkinlikler kapsaminda müzeye aileleriyle gelen çocuklar, çim adam yapma etkinligine katildi.

Egitmenler öncülügünde her hafta belirli bir program dahilinde gerçeklestirilen "Müze Akademi" etkinliklerine katilan çocuklar hem çim adam yapti hem de müze hakkinda yeni bilgiler ögrendi.

Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü Mesut Ünver, AA muhabirine, Müze Akademinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinin basinda hayata geçtigini söyledi.

- "Çocuklarin mutlu olmasi, ailenin mutlu olmasi ve toplumun mutlu olmasi demek"

Hedef gruplarinda kadinlar ile çocuklar bulundugunu dile getiren Ünver, "Çocuklarin mutlu olmasi, ailenin mutlu olmasi ve toplumun mutlu olmasi demek. Asil hedefimiz çocuklari buraya çagirirken burada eglenmelerini sagladigimizda en büyük felsefemiz 'Agaç yasken egilir' felsefesi. Çocuklarimiz burada eglenirken aslinda kendi kültürel miraslarini, kendi kültürlerini yansitan Yasayan Sehir Müzesi'ni sahiplenmelerini ve gelecek kusaklara bunu aktarmalarini istiyoruz. Kendi sehrini tanitabilecek konumda yetiskin, bilgili ve kültürlü bireyler yetistirmek istiyoruz." diye konustu.

Türkiye'nin turizm alanlarinin korunmasinin önemine dikkati çeken Ünver söyle devam etti:

"Oralari korumaya, sahiplenmeye çalisan, oralarin kendi kültürel miraslari oldugunu farkinda olan bireyler yetistirmek istiyoruz. Onlari buraya çagiriyoruz. Burada egleniyorlar. Buralari evi gibi görüp kendi kültürlerini sahiplenmis oluyorlar."

Ünver, etkinliklerle çocuklarin okula basladiklari dönemde alisma evrelerini eglenceli geçirmelerini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ailelerin kayit yaptirarak katildigi etkinlikler her çarsamba saat 14.00 - 14.45, cumartesi ise 14.00 - 15.00 saatlerinde müzede gerçeklestiriliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile