Bilecik'te 'Gelecek İçin Çevre Dostu Tarım' Projesi

Bilecik'te Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ''Gelecek İçin Çevre Dostu Tarım'' projesinin tanıtımı yapıldı.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'ndaki programda yaptığı konuşmada, projeye büyük önem verdiğini ve desteklediğini söyledi.

Doğanın dengesini insanların bozduğunu belirten Vali Büyükakın, "Şimdi de düzeltmeye çalışıyoruz. Kapitalizmin sürekli üretme ve kazanma üzerine kurulu sisteminde doğa zarar gördü. Kimin sorumlu olduğu artık önemsiz. Bu konuya yaklaşım hatası yapmadan, çözüm odaklı yaklaşmalı ve çözüme yönelik tüm işlemleri gerçekleştirmeliyiz. Temennim koruma için verdiğimiz çabanın yerini doğanın dengesini bozmamak için verdiğimiz çabanın almasıdır.'' diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise, proje kapsamında tarımsal uygulamaların neden olduğu çevre kirliliğinin azaltılması, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması ve çevre dostu tarımsal uygulamaların geliştirilmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Proje koordinatörü ziraat mühendisi Levent Burgu da, projenin 6 dilde online olarak yürütüleceğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile