Bilecik'te Hasat Mesaisine Baslayan Seftali Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Bilecik'te Hasat Mesaisine Baslayan Seftali Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Sakarya Vadisi’nde yer alan Bilecik’in Osmaneli ilçesinde hasat edilen seftaliler, basta Avrupa ülkeleri ve Rusya olmak üzere birçok ülkeye satiliyor.

Ilçeye bagli 150 haneli Çerkesli köyünde 20 dekar alanda modern sulama yöntemi ve bilinçli tarim uygulamalariyla yetistirilen seftaliler toplandiktan sonra soguk hava tesisine tasiniyor. Isçiler tarafindan boyutlarina göre kasalara yerlestirilen ürünler, bazi Avrupa ülkelerine ve Rusya’ya ihraç ediliyor. Ilçelerinde 20 bin dekar alanda bu yil 41 ton seftali üretimi beklenirken, iç pazarda Marmara, Iç Anadolu ve Karadeniz bölgelerine gönderiliyor.

"Bu sene de hedefimiz 41 bin ton civarinda"

Hasada katilan Bilecik Valisi Sefik Aygöl, "Osmaneli ilçemizin Çerkesli köyünde, bir seftali bahçesindeyiz. Bugün seftali hasadi yapiyoruz. Memleketimizde daha çok Bursa seftalisi olarak bilinen seftalinin en güzel üretim yerlerinden birindeyiz. Bizim ilimizde özellikle Osmaneli ilçemizde 20 dekar üzerinde bir üretimimiz var. Bu sene de hedefimiz 41 bin ton civarinda, 41 bin kere masallah demek istiyoruz. Böyle bir üretimimiz olacak. Tabi bu üretimin önemli bir bölümü ihracat kalemi olarak yurtdisina gidiyor. Diger bir bölümünde ülke içerisinde biz bu satislarimizi yapiyoruz. Ayri yeten satilamayan ve fiyati ucuzlayan ürünlerimizi burada saklama yeniden ileride satma firsati bulmus oluyoruz. Ben bereketli bir yil olmasini diliyorum. Yine ifade ediyoruz özellikle seftalinin en güzeli Bilecik’te oldugunu iddia ediyoruz" dedi.



"Osmaneli’nin Medetli bölgesinde 20 konteynerin oldugu bir alan olusturuyoruz"

Vali Aygöl konusmasinin devaminda, "Hayirli ugurlu olsun hasadimiz insallah. Ilimizde özellikle bakanliklarimizin destegiyle ilimizin genelinde tarim isçilerimizi artik çadirlardan kurtariyoruz. Artik mavi çadirlar görmek istemiyoruz hiçbir yerde. Biz daha çok insani ortamlar, güzel ortamlar görmek istiyoruz. Geçen hafta içerisinde Sögüt ilçemizde 30 konteyner olan bir alan olusturduk. Inhisar ilçemizde su anda 30 konteyner olan bir alan olusuyor. Yakinda Osmaneli’nin Medetli bölgesinde 20 konteynerin oldugu bir alan olusturuyoruz. Bugünde burada özellikle hemserilerimize su müjdeyi veriyoruz daha önce bir olusum var üzerine yine 30 konteynerin oldugu bir alan olusturacagiz. Yani sehrimizin ihtiyaci olan bütün bölgelerimize toplu bir sekilde ihtiyaçlarini karsilayabilecegi mantikli bir alan olusturma yönünde hedeflerimize devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile