Bilecik'te Jandarmaya Biyokaçakçılık Ve Kaçak Avcılık Semineri Verildi

Bilecik'te Jandarmaya Biyokaçakçılık Ve Kaçak Avcılık Semineri Verildi

Bilecik’in İnhisar İlçe Jandarma Komutanlığı’nde jandarma görevlilerine ‘Biyokaçakçılık ve kaçak avcılığın önlenmesi’ konulu bir seminer verildi.

Eskişehir Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğüne bağlı Bilecik İl Şube Müdürlüğü tarafından İnhisar İlçe Jandarma Komutanlığı toplantı salonunda düzenlenen seminerde, Biyokaçakçılık, Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) ve Kaçak Avcılığın Önlenmesi konularında bilgiler verildi.

Orman Mühendisi Serkan Bayazit, yaptığı sunumda, biyoçeşitlilik ve biyokaçakçılık (biyo-korsanlık) kavramları, biyokaçakçılıkla mücadelenin önemi, Türkiye’nin biyokaçakçılık açısından sıcak noktaları, Bilecik genelinde biyoçeşitlilik ve korunan alanlarına ait bilgiler verdi. Biyokaçakçılığı önlemenin önemi, uluslararası sözleşmeler, ulusal mevzuatlar, kurumlar arası işbirliği ile geçmiş örnekler ve Kara Avcılığı Kanunu uygulamaları hakkında da çalışmalar anlatıldı. Seminer’de, kaçakçılık ve yasal olmayan avcılık konusunda alınması gereken önlemler ve çözüm önerileri de değerlendirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile