Bilecik'te 'Spor Benim De Hakkım Projesi'

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İHH İnsanı Yardım Vakfı iş birliğinde yürütülen "Spor Benim de Hakkım Projesi" kapsamında 60 çocuğa spor malzemesi dağıtıldı.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Gençlik Merkezi'nde düzenlenen malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, bakanlığın gençlere ve çocuklara sporu sevdirmek ve sporla ilgilenmelerini sağlamak adına çalışmalar yürüttüğünü anımsattı.

Projenin önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, "Proje süresince çocuklar arasında yetenek taramaları yapılacak. Sosyalleşmelerinin yanı sıra Türk sporuna kazandırılmaları anlamında yetenek taramaları yaparak gençlerimizi yetenekli oldukları alanlara yönlendirmeye çalışacağız." dedi.

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım da bakanlıkla projenin imzalanmasının ardından futbol, voleybol ve yüzme branşlarında faaliyetlerde bulunacaklarını anlatarak, "Proje kapsamında 60 çocukla sportif faaliyetlerde bulunduracağız. Bu faaliyetlerle hem çocuklarımızın sosyal hayata uyumu hem de dinç ve güçlü bir kişiliğe sahip olmaları adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bununla beraber madde bağımlılığıyla ilgili de seminerler düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Açıklamaların ardından çocuklara spor malzemelerinin bulunduğu çantaların dağıtımı gerçekleştirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile