Bilecik'te Yasanan Olayli Maç Sonrasi Vali Aygöl Ilk Kez Konustu

Bilecik'te Yasanan Olayli Maç Sonrasi Vali Aygöl Ilk Kez Konustu

Bilecik Valisi Sefik Aygöl, geçtigimiz hafta oynanan ve 1’i polis 14 kisinin hastanelik oldugu Sögütspor-1308 Osmaneli Belediyespor maçi sonrasi ilk kez konusarak, "Sporu ve vatandasimizin huzurunu bozan kisilerinde karsisinda oldugumuzu çok yakinda yapacagimiz operasyonlarimizla kamuoyuna duyuracagiz" dedi.

Bilecik Valisi Sefik Aygöl, Il Emniyet Müdürü Beyti Kalayci ve Il Jandarma Komutani Albay Ferdi Erbakici ile birlikte valilik binasinda ildeki güvenlik ve asayis faaliyetleri hakkinda bilgi verdi. Aygöl, "Bilecik’te yapilan asayis uygulamalari kapsaminda 41 bin 666 sahis kontrol edilmis, 56 aranan sahis yakalanmistir. 195 isyeri ve umuma açik isletme kontrol edilmis, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemistir. 121 okul, 87 metruk bina, 135 park bahçe kontrol edilmistir. Nisan ayi içerisinde 641 olay meydana gelmis, 369 süpheli yakalanmis 15 süpheli gözaltina alinmistir, 74 süpheli yapilan çalismalarda tespit edilmistir. 38 dolandiricilik ve hirsizlik olayi meydana gelmistir. Narkotik suçlarina karsi yapilan çalismalar kapsaminda 24 operasyon gerçeklestirilmis, 39 süpheli sahsa yasal islem yapilmis, 2 süpheli sahis tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapali Cezaevine teslim edilmistir. Ayrica narkotik suçlarindan aranmasi bulunan 4 sahis yakalanmis tamami tutuklanarak cezaevine teslim edilmistir.

"Bilecik’te zehir taciri barindirmayacagiz"

Vali Aygöl açiklamasinin devaminda, "Kaçakçilik suçlarina karsi yapilan çalismalar kapsaminda 5 operasyon icra edilmis, toplam 6 süpheli sahis yakalanmistir ve satisi yasak pek çok tütün ve tütün mamulü ürün ele geçirilmistir. Yasadisi faaliyette bulunan her türlü suçluya göz açtirmayacagiz. Göçmen kaçakçiligina karsi yapilan çalismalar kapsaminda kontroller sirasinda tespit edilen 4 yabanci sahis sinir disi edilmistir. Trafik kontrolleri kapsaminda 484 ayri noktada 2 bin 100 adet trafik uygulamasi icra edilmistir. 41 bin 595 motorlu araç kontrol edilmis, 10 bin 730 sürücüye toplam 193 bin 517 TL idari para cezasi uygulanmis, 664 araç trafikten men edilmistir.162 ehliyetsiz sürücü, 44 alkollü araç kullanan sürücü ve 5 bin 650 hiz limitine uymayan sürücü tespit edilmistir" dedi.

"Bilecik ülkemizde seçimi olaysiz atlatan üç ilden biri oldu"

Bilecik Valisi Sefik Aygöl açiklamasin devaminda, "Bilindigi üzere 31 Mart’ta yerel seçimleri gerçeklestirdik. Emniyet, jandarma ve adli makamlarimiz tüm imkânlarini seferber ederek büyük bir basari elde ederek; Bilecik’i ülkemizde seçimi olaysiz atlatan üç ilden biri yaptilar. Tüm kamuoyunun huzurunda hepsini yürekten kutluyorum. Demokrasinin yegane temeli olan seçimler bazen toplumlarda gerginliklere sebep olabiliyor. Fakat Bilecik bu konuda büyük bir erdeme sahip oldugunu bir kez daha göstermis oldu" dedi.

Vali Aygöl son olarak geçen hafta Sögüt Ilçe Stadi’nda oynanan Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu karsilasmasi sonrasi meydana gelen olaylarda 10’u biber gazindan etkilenerek, 1’i polis 4 kisinin yaralandigi olaylara degindi. Aygöl, "Her ne kadar seçimleri huzur içinde atlattigimiz için övünüyorsak spor müsabakalarinda yasanan olaylar karsisinda da bir o kadar üzülüyoruz. Spora ve sporcuya yakismayan bazi hadiseler yasadik. Centilmenlik ruhuna yakismayan bu yaklasimlar Bilecik’i dogrudan etkileyen olumsuzluklar meydana getirdi. Bizler seçimlerde gösterilen saygi ve sevginin sahaya ve tribüne de yansimasini istiyoruz. Bilecik valiligi olarak her zaman sporu ve sporcuyu her dalda maddi ve manevi olarak destekledik desteklemeye de devam edecegiz. Ancak sporu ve vatandasimizin huzurunu bozan kisilerinde karsisinda oldugumuzu çok yakinda yapacagimiz operasyonlarimizla kamuoyuna duyuracagiz" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile