Bilecik'te Yüzyillardir Süren Gelenek Bu Yil Da Yasatildi

Bilecik'te Yüzyillardir Süren Gelenek Bu Yil Da Yasatildi

Bilecik’te her yil Hidrellez sabahinin erken saatlerinde bir araya gelen vatandaslar dilekleri kâgitlara yazarak gül agacinin dibine para ile gömüyor, tebesirle ev veya besik resmi çiziyor.

Vatandaslar, her yil Hidrellez sabahinin erken saatlerinde, Cumhuriyet Mahallesi’nde Kirklar Tepesi olarak bilinen Erenler Sokak’ta bulusuyor. Namazlarini kilip dua eden bölge halki, dileklerine göre gül agacinin dibine para gömüyor, tebesirle ev veya besik resmi çiziyor. Kirklar Tepesi Bilecikliler tarafindan kutsal görülürken, orada ermis olduguna inanilan ismi sani bilinmez bir ulu kisinin kabrinin bulunduguna inaniliyor. Bilecik’teki insanlar da yüzyillardir Hidrellez kutlamalari için burayi tercih ediyor.

Mahalle sakinleri de yillardir bu gelenegi yasattiklarini belirterek, ‘’Belediyemize tesekkür ediyoruz. Bu güzel gelenegi sürdürmek için gerekli destekleri veriyorlar. Burada sehitlerimiz de var. Hem onlar için hem de kendimiz için dua ediyoruz’’ ifadelerini kullandi.

Gelenegi yasatan vatandaslara Bilecik Belediyesi tarafindan simit, peynir ve çay ikrami yapildi. Belediye Baskan Yardimcilari Yasar Külhan ve Güven Sönmez, belediye meclis üyeleri ve vatandaslarin da katildigi gelenekte çocuklar da aileleriyle birlikte camide dua etti, sabah namaz kildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile