Bilecik'teki Olayli Maçta 10'U Biber Gazindan Etkilenen 14 Taraftar Hastanelik Oldu

Bilecik'teki Olayli Maçta 10'U Biber Gazindan Etkilenen 14 Taraftar Hastanelik Oldu

Bilecik’te oynanan Amatör Lig maçinda hakem hatalari nedeniyle rakip takim 45. dakikada sahadan çekilirken, maç sonunda yasanan olaylarda polisin copladigi ve biber gazi siktigi 14 taraftar hastanelik oldu.

Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi’nde sampiyonluk adayi iki takim Sögütspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor müsabakasi dün Sögüt Ilçe Stadi’nda oynandi. Maç öncesi Sögütspor taraftarinin Osmaneli deplasmaninda yasanan olaylar sonrasi bu maçin güvenlik önemli günlerce konusulurken, güvenligin yetersiz kalmasi gözlerden kaçmadi. Maç öncesi Sögütspor taraftarlarin yaktiklari mesale ve içtikleri su ve mesrubat siselerini sahaya atmalari 1308 Osmaneli Belediyespor teknik heyeti tarafindan tepkiyle karsilandi. Maçin 38. dakikasina 1-0 önde giren deplasman ekibi maçin 45. dakikasinda 2-1 geriye düsünce 1308 Osmaneli Belediyespor teknik heyeti, maçin orta hakemi Gökhan Keskin’e tepki göstererek takimi sahadan çekti. Ardindan soyunma odasinda giden orta hakemi Gökhan Keskin ve yardimcilari sagli sollu dizilen futbolcular alkisla protesto ederek, soyunma odasina gönderdiler.

Takviye kuvvet beklediler

1308 Osmaneli Belediyesporlu futbolcular ve taraftarlar yaklasik 2 buçuk saat stat disinda kendilerini bekleyen Sögütspor taraftarlarindan korumasi için Bilecik’te takviye kuvvet beklediler. Sögüt Ilçe Emniyet Müdürlügü’nün etkisiz ve yetersiz kaldigi maç sonunda Bilecik’ten gelen takviye kuvvet sonrasi futbolcular ve taraftarlar stattan çikabildi. Ertugrulgazi Türbesi önüne gelindiginde Sögütsporlu taraftarlar 1308 Osmaneli Belediyespor futbolcular ve taraftarlarini tasiyan otobüslerin camlari kirdi. Ardindan otobüslerden inen taraftarlari emniyet cop kullanarak etkisiz hale getirmeye çalisirken, çevik kuvvet ekiplerinin biber gaziyla müdahalesi olaylari iyice tetikledi. Bu esnada taraftar ve emniyet karsi karsiya gelirken, 10’u biber gazindan etkilenen 14 taraftar hastanelik oldu.

Sögütsporlu bir taraftar, tedavi gördügü Sögüt Ilçe Devlet Hastanesinden Bilecik Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk edildi.

ASKF’ya tepki

1308 Osmaneli Belediyespor teknik heyeti ve futbolcular, Osmaneli’ne dönerken Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu önüne gelerek, hakem hatalari yüzünden bir açiklama yapmak istedi. Bu talebe Bilecik emniyeti tarafindan izin verilmezken, burada da ufak bir tartisma yasandi.

Bilecik Valisi Sefik Aygöl ise, olaylarla ilgili adli ve idari sorusturmanin basladigini açikladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile