Poyraz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşına yeterli sağlık hizmeti veremeyen ülkelerin, gelişmişliğinden söz etmenin mümkün olmayacağını belirtti.
Güçlü geleceğe ancak sağlıklı bir toplumla ulaşılabileceğini vurgulayan Poyraz, şunları kaydetti:
"Bugün sağlık hizmetlerinde ulaştığımız düzey, sevindirici olmakla yeterli değildir. Sağlık sistemimizin aksayan yönleri düzeltilmeye çalışılmakta, insanlarımıza verilen sağlık hizmetinin kalitesi yükseltilerek, evrensel ölçütleri yakalanması için büyük çaba sarf edilmektedir. İnsanlarımızı en iyi yaşam olanaklarına kavuşturmak, onların sağlık, eğitim ve diğer sosyal hizmetlerden daha iyi yararlanmasını sağlamak, öncelikli hedefimizdir. Devlet ve hükümet olarak gösterilen planlı ve özverili çabaların bilimsel destekli programlarla yürütülmesi, arzu edilen sonuca ulaşılması konusunda yol gösterici olacaktır. Hükümetimiz, ülkemizin her yerinde büyük bir özveriyle çalışan ve sağlık sistemimizin en önemli unsuru olan doktorlarımızın ve sağlık personelimizin çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi için her türlü fikre ve desteğe açıktır. AK Parti iktidarı, sağlık personelimize mesleklerinin saygınlığına yaraşır, rahat çalışabilecekleri ortam ve olanakları sunmak için kalıcı çözümler üretmek hedefindedir."
Dünya çapında tıp bilimine yaptıkları katkılarla adlarından başarıyla söz ettiren Türk bilim adamları ile doktorlarının, dünyada yankı bulan başarılarından da büyük mutluluk ve gurur duyduğunu aktaran Poyraz, tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladığını sözlerine ekledi.
- Sağlık Haftası ve 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları
Bilecik İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Sağlık Haftası ve 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında, sağlık çalışanları ile evde bakım hizmeti verilen hastaları ziyaret etti.
İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yılmaz, Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, şube müdürleri ve diğer yetkililerle ziyaret ettiği sağlık çalışanlarına çiçek verdi.
Sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Yasin Yılmaz, daha sonra beraberindekilerle kent merkezinde evde bakım hizmeti verilen hastaları ziyaret etti.
Yılmaz, ziyaretlerde, hastalara ve yakınlarına 'geçmiş olsun' dileklerini iletti, dilek ve şikayetlerini dinledi.
Bilecik'ten Kısa Kısa
AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, vatandaşların sağlık, eğitim ve diğer sosyal hizmetlerden daha iyi yararlanmasını sağlamanın, öncelikli hedefleri olduğunu bildirdi.



















