Bileyleyiciler Bu Bayram Bos Kaldi

Bileyleyiciler Bu Bayram Bos Kaldi

Kurban Bayrami’na sayili günler kala biçak bileyicilerinde beklenen talep olmadi. Geçmis bayramlara göre islerde oldukça düsüs yasadiklarini belirten esnaf, eski bayramlari iple çektiklerini söyledi.

Kurban Bayrami öncesinde yogunluk yasanan biçak bileyleyicilerinde bu sene beklenen talep olmadi. Geçmis bayramlarda kapilarinda kuyruk olusan biçak bileyleyiciler, bu sene islerin olmadigindan olumsuz etkileniyor. Biçak bileme isine önem verdiklerini belirten esnaf, eskiden günlük 200-250 civari biçak bileylerken simdi ise 50 ile 60 arasi degistigini vurguladi.

“Eski bayramlari iple çekiyoruz”

Biçak bileme isini herkesin yaptigini belirten esnaf Ömer Ayna, “Bizler biçak bilemeye çok önem veriyoruz. Bileme bir sanattir. Bayram öncesi olmasina ragmen günlük 50-60 tane biçak bileyliyoruz. Bu rakam önceki bayramlarda 200-250 taneyi buluyordu. Islerin açilmasini bekliyoruz. Biçaklari biz 10-15 dakika içerisinde bileylemis oluyoruz” dedi.

“En küçük biçak 5 liradan bileyleniyor”

Fiyat bilgisi de veren Ayna, “En küçük biçak 5 TL, en büyügü ise 7 TL’den bileyliyoruz. Ben bu isi 26 yildir yapiyorum. Eskiden nefes alamazdik, siralar olusuyordu. Bizler müsterilerimizi bekliyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile