Bilge Köyü'nden 15 çocuk İstanbul'a gezmeye geldi

Mardin Bilge Köyü katliamından etkilenen 15 çocuk, gezmek için öğretmenleri Sadık Akbulut eşliğinde İstanbul'a geldi. İlk kez köylerinden çıkan çocukl

Mardin Bilge Köyü katliamından etkilenen 15 çocuk, gezmek için öğretmenleri Sadık Akbulut eşliğinde İstanbul'a geldi. İlk kez köylerinden çıkan çocukları, Atatürk Havalimanı'nda kardeş okul oldukları Ufuklar Koleji öğrencileri ve yöticileri çiçek ve balonlarla karşıladı.

İstanbul'u gezecek olmanın mutluluğunu yaşayan çocuklardan, Kübra Çelebi, Yusuf Çelebi ve Sultan Arı, heyecanlı olduklarını ifade etti. Bilge Köyü'nde 5 yıldır öğretmenlik yapan Sadık Akbulut, maksatlarının çocukları eğlendirmek olduğunu söyledi. Akbulut, "Çocukları, bir nebze de olsa köyden uzaklaştırıp yeni arkadaşlar edinmelerini istedik. Çocuklar ilk defa köyden çıkıyor. Gelen 15 çocuktan 4'ünün hem annesi hem babası var. Diğerlerinin ya annesi yada babası veya her ikisi de yok." dedi.

Ufuklar Koleji Genel Müdürü Veysel Elpeze de, katliam nedeniyle Bilge Köyü okulunu bu yıl kardeş seçtiklerini anlattı. Psikolojik travma geçiren çocuklara özgüven vermek, yaşama bağlamak amacını taşıdıklarını dile getiren Elpeze, ilk kez İstanbul'a gelen çocukların bütün masraflarını karşılayacaklarını kaydetti.

Bugün saat 14.00'de Merter'deki Ufuklar Koleji'nde düzenlenen şenliğe katılacak Mardinli çocuklar, yarın da tarihi ve turistik yerleri gezip, Boğaz turu yapacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile