Bilgehaneler'de 2021 Yili Dolu Dolu Geçti

Bilgehaneler'de 2021 Yili Dolu Dolu Geçti

Konya Büyüksehir Belediyesinin 4, 5, 6, 7 ve 8. sinif ögrencilerine milli-manevi egitimler, ders destek programlari, atölye ve etkinlikler düzenledigi Bilgehanelerde 2021 yili dolu dolu geçti. Ayrica 4. siniflara Hafizlik Hazirlik ve 8. siniflara yönelik de LGS Hazirlik Programlari düzenleyen Bilgehaneler, ögrencilerin basarili olmalarina katki sagliyor.

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin ögrencilere yönelik faaliyetlerinden olan Bilgehanaler, pandemi kosullarina ragmen 2021 yilini dolu dolu geçirdi. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konyali çocuklarin ve gençlerin egitim ve sosyal hayatlarinda basarili bireyler olmasi, ayrica milli ve manevi duygularinin da gelismesi için Büyüksehir Belediyesi olarak önemli çalismalar yürüttüklerini söyledi.

4, 5, 6, 7 ve 8. sinif ögrencileri için hizmet veren Bilgehaneler ile lise ögrencileri ve mezun ögrenciler için faaliyet yürüten Lise Medeniyet Akademisi’nin çalismalarini bu yönüyle çok önemsediklerini kaydeden Baskan Altay, “Pandeminin yogun yasandigi 2021 yilinda hem uzaktan hem de yüz yüze egitimlerle ögrencilerimiz çok faydali bir yili geride birakti. Onlarin en güzel sekilde yetismesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecegiz” diye konustu.



"Birbirinden faydali atölyelerde yeni beceriler edindiler"

2021 yilinda ögrenci ve veliler için birçok program gerçeklestirilen Bilgehanelerde, pandemi kosullarinin devam ettigi Haziran ayina kadar ders destek programlari, atölye ve etkinlikler çevrimiçi olarak gerçeklestirildi.

Ders destek programi, soru çözüm saatleri, deneme sinavlari ile de ögrencilerin akademik basarilarini destekleyen Bilgehanelerde; Zarafet, Gönül Cografyamiz, Deneyim Olsun, Drama, Sinema, Seramik, Çini, Tas boyama, Robotik Kodlama, Dijital Iletisim, Ritim, Origami, Satranç, Görsel Sanatlar gibi atölyelerle ögrenciler hem eglendi yeni beceriler edindi. LGS’ye hazirlanan ögrenciler ve velilerin de unutulmadigi süreç içerisinde alaninda uzman kisilerden sinav dönemini kolaylastirmaya yönelik seminerler gerçeklestirilirken; velilere, Pandemi Sürecinde Ebeveyn Olmak, Duygusal Olarak Çocugu Hayata Hazirlamak konularinda çevrimiçi konferanslar düzenlendi.

2021 yilinin Temmuz-Agustos aylarinda ise Bilgehaneler yaz etkinliklerini yüz yüze ve çevrimiçi olmak üzere iki farkli modelde yürüttü. “Bu Yaz Çok Bilge Geçecek” sloganindan hareketle hazirlanan atölye ve etkinlikler ile ögrenciler keyifli bir yaz tatili geçirdi. Ögrenciler, kamplar, at binme, yüzme, konusma kulübü, hali saha turnuvalari gibi etkinliklerle zorlu sürecin stresini atti.

Hedef 30 bin ögrenci

Yaz etkinliklerinin ardindan yeni dönem için kayit alan Bilgehanelere, Lise Medeniyet Akademisi de eklendi ve 4. siniftan 12. sinif ve mezun gruplarinda tüm ögrencilere hizmet vermeye baslandi. Konya merkezde 8, ilçelerde 5 olmak üzere toplamda 13 Bilgehanede yeni dönem yine tüm heyecaniyla basladi.

Ayrica tüm Bilgehanelerde ögrencilere ve velilere destek saglamak için Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Birimi (PDR) hizmet vermeye baslandi. Hafizlik Hazirlik, LGS, TYT ve AYT gibi sinavlara hazirlanan ögrencilerin, PDR biriminin katkisiyla motivasyon, sinav kaygisi, ders çalisma stratejileri gibi konularda daha basarili hale gelmesi saglaniyor. Subat ayinda Meram Yavuz Sultan Selim, Karatay Celaddin Karatay ve Eregli Bilgehalerinin de hizmete girecek olmasiyla birlikte 2024 yilina kadar 25 Bilgehanede 30 bin ögrenciye hizmet verilmesi planlaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile