Bilgi Açiklamasi 'Hep Beraber Yaralarimizi Sarmaya Çalisiyoruz'

Bilgi Açiklamasi 'Hep Beraber Yaralarimizi Sarmaya Çalisiyoruz'

Deprem bölgesine jeneratör, araç ve ekip destegi sagladiklarini açiklayan YEDAS Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, "Ülkemizdeki herkes gibi bu zor günlerde biz de var gücümüzle çalisiyor ve hep beraber yaralarimizi sarmaya çalisiyoruz" dedi.

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde meydana gelen depremin hemen ardindan Yesilirmak Elektrik Dagitim A.S.(YEDAS), deprem bölgesine 20 jeneratör, 1 adet sepetli kamyon, 2 adet kamyon vinç, 17 araç ve 38 kisilik teknik ekip gönderdi.

6 Subat Pazartesi meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrasinda YEDAS harekete geçti. Afet bölgesine giden destek ekibi, AFAD ve bölgedeki elektrik dagitim sirketi ile organize olarak sahadaki sorunlari çözmek için çalismalar yapan YEDAS, elektrik enerji arzini saglamak için çalismalar yürüttü. Toplanma merkezlerini ve sokak aydinlatmalarini kontrol ederek tamaminin onarimlarini saglandi.

"Yaralarimizi sarmaya çalisiyoruz"

Bölgedeki arama-kurtarma çalismalarinin enerji ihtiyacina destek olabilmek adina jeneratörlerin hizlica ulastirilmasi ve aktif hale getirilmesi, bölgedeki çalismalar için de son derece önem tasimakta oldugunu belirten YEDAS Genel Müdürü Yunus Emre Bilgi, "Ülkemizdeki herkes gibi bu zor günlerde biz de var gücümüzle çalisiyor ve hep beraber yaralarimizi sarmaya çalisiyoruz. Hepimizin derin bir üzüntü içinde oldugu bu dönemde gördügümüz yardimlasma çabalari ve fedakarliklar, bu felaketin de üstesinden gelebilecegimize dair umutlari yesertiyor. Ilk günden beri takipte oldugumuz bölgeye desteklerimiz sürüyor ve sürmeye de devam edecek. Yardimlasmanin kiymetli oldugunu YEDAS ailesi olarak bizler biliyoruz" seklinde konustu.



Ikinci ekip de yola çikti

Ikinci ekibin de yola çiktigini belirten Müdür Bilgi, “Gece-gündüz demeden bu zorlu günlerde tüm yaralari sarana kadar hepimiz seferber olmus durumdayiz. Ekiplerimiz sahada elektrik ariza ve onarim çalismalarina destek vermeye devam edecek" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile