Bilgi'ye 'Mükemmellikte Yetkinlik' Ödülü

Bilgi'ye 'Mükemmellikte Yetkinlik' Ödülü

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türkiye Mükemmellik Ödülleri kapsamında 4 Yıldız almaya hak kazandı. Türkiye Mükemmellik Ödül Jürisi’nde de bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman hem ödül kriterleri hem de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ‘mükemmellik’ yolculuğu hakkında bilgi verdi. Durman, “İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak hedefimiz Avrupa Kalite Ödülü” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) işbirliğiyle 17-18 Kasım’da İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen KalDer 24. Kalite Kongresi, 2015 Türkiye Mükemmellik Ödülleri Töreni ile sona erdi. Uluslararası kalite hedefi doğrultusunda Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) ‘Mükemmellikte Yetkinlik’ Programı’na başvuran İstanbul Bilgi Üniversitesi, 4 Yıldız almaya hak kazandı. Aynı zamanda Türkiye Mükemmellik Ödül Jürisi’nde bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman hem ödül kriterleri hem de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ‘mükemmellik’ yolculuğu hakkında bilgi verdi. Kurum ve kuruluşların, mükemmellik basamaklarını geçerek ödüle ulaştıklarını belirten Mehmet Durman, Bilgi Üniversitesi olarak Avrupa Kalite Ödülü’nü almayı amaçladıklarını söyledi.

Hem dünyada hem de Türkiye’de örnek bir üniversite oluşturmak istediklerini belirten Mehmet Durman, “Mükemmellik sonu olmayan bir yolculuk. Kurum ve kuruluşlar, mükemmellik basamaklarını geçerek ödüle ulaşıyor. Türkiye’ye örnek oluşturabilecek işlerimiz var ve bu süreçte ilk adım olarak yaptığımız işleri mükemmellik ödül kriterleriyle ilişkilendirdik. Böylelikle bu yolculuğa başladık. Hedefimiz bu noktada gelinebilecek üst noktaya kadar ulaşmak ve Avrupa Kalite Ödülü’nü almak. Hem ülkemizde hem de dünyada örnek bir üniversite oluşturmak istiyoruz” dedi.

UZUN BİR SÜREÇ

Bir kurum ve kuruluşun mükemmellik ödülüne layık görülme süreci hakkında bilgi veren Mehmet Durman, “Ödül süreci başlangıcından itibaren yaklaşık 5 ay sürüyor. Önce kurumlar yaptıkları çalışmaları açıklayan bir kitapçık hazırlıyorlar ve bunu Ödül Yürütme Kurulu’na sunuyorlar. Kurul ön incelemeyi yaptıktan sonra saha ziyaretini hak eden kuruluşlar için saha ziyaretine gidiyor. Orada gerçekten çok yoğun model kriterleri çerçevesinde kuruluş değerlendiriliyor ve bir puanlama yapılıyor. Puanlama sonrasında kuruluşlar belli puanları alıyorlar. Ödüle layık olan kuruluşların ödül alabilmesi için bin puan üzerinden 600 ve üzerinde puan alması gerekiyor. Bu puanlar oluştuğunda en son jüri toplanıyor ve kuruluşların puanlarını inceliyor ve ona göre de ödül almaya hak kazanan kuruluşlar belirleniyor” dedi.

“ETİK KURALLARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin evrensel bir özelliği olduğunu ve bu kapsamda etik kuralları çok yakından takip ettiklerini söyleyen Mehmet Durman, “Ödül süreci, son derece etik, doğru esaslarda ve hiçbir şüpheye mahal vermeden yürüyor. Zaten başarısı ve gücü de buradan kaynaklanıyor. Zaten dünyadaki kurum ve kuruluşlar tarafından en çok kullanılan Avrupa Kalite Vakfı tarafından geliştirilmiş bir ödül. Dolayısıyla Sadece Türkiye’ye özgü değil, evrensel bir özelliği var. Etik kuralları da bu anlamda çok yakından takip ediyor” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile