Bilgisayar Kurslarına Rağbet Artıyor

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından açılan eğitici kurslardan, özellikle bilgisayar kursları gençlerin büyük ilgisini çekiyor. Halen 18. eğitim dönemi eğitimlerinin devam ettiği KAPEM‘de düzenlenen bilgisayar kurslarında, bu güne kadar 2 bin 485 kişi bilgisayar kullanımı konusunda uzman hale getirildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, bilginin toplumun her alanında en önemli değer olarak ele alındığı günümüzde, bilginin en önemli araçlarından biri haline gelen bilgisayarın, hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini söyledi. Gelişmiş dünya ülkelerinde, bilginin planlı kalkınma ve büyüme ve gelişme sürecinin en önemli unsuru olduğu düşüncesinden hareket ederek, birçok alanda etkin bir rol üstlendiklerini dile getiren Ünver, gerek günümüzde ve gerekse de gelecekte bilgiyi ana temel kriter olarak ele alarak önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Göreve başladıkları dönemlerde, bu düşünceler doğrultusunda ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bilgisayar laboratuarlarının oluşumu ve bilgisayar laboratuarlarının zenginleştirilmesi amacıyla, bugüne kadar 200 bilgisayar bağışında bulunduklarını anlatan Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından Türkiye genelinde yerel yönetim olarak en büyük bilgisayar eğitim merkezini de 2005 yılında Nevşehir‘e kazandırdıklarını söyledi.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından, 2005 yılından beri açılan kurslar arasında ilk sıralarda yer alan bilgisayar kurslarının, alanında uzmanlaşmış bir kadro ile Bilgisayar Eğitim Merkezi‘nde sürdüğünü dile getiren Ünver, 5 yılı aşkın bir süreden beri gerçekleştirilen bilgisayar eğitimleri ile 2 bin 485 kişinin düzeyli bir şekilde bilgisayar kullanabilir hale geldiklerini ifade etti.

Ünver, bilgisayar eğitimlerini başarı ile tamamlayan bazı kursiyerlerin gerek kamu ve gerekse özel sektörde istihdam imkanı bulduklarını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile