Bilim Danışmanlığı Ve Eğitim Yönünden Destekleme Çalıştayı Sona Erdi

Samsun'da branş öğretmenlerine yönelik düzenlenen Bilim Danışmanlığı ve Eğitim Yönünden Destekleme Çalıştayı sona erdi.

  Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ ) ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Samsun ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ' ne bağlı okullardaki branş öğretmenlerine yönelik Bilim Danışmanlığı ve Eğitim Yönünden Destekleme Çalıştayı sertifika töreniyle sona erdi .
Endüstri Meslek Lisesi Toplantı salonunda yapılan ve 21-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen çalıştaya OMÜ , Orta Doğu Teknik Üniversitesi ( ODTÜ ) ve Ege Üniversitesi ' nden ( EÜ ) 17 öğretim üyesi ile birlikte Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ' ne bağlı 10 ortaöğretim ve 17 ilköğretim okulundan gönüllü 69 öğretmen katıldı . Bilim Danışmanlığı ve Eğitim Yönünden Destekleme Çalıştayı ' na katılan öğretmenlere sertifikalarını OMÜ Rektörü Prof . Dr . Hüseyin Akan , Atakum Belediye Başkanı Metin Burma , Rektör
Yardımcısı Prof . Dr . Ahmet Bulut , Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç verdi .
Çalıştay ile ilgili bilgi veren Proje Yürütücüsü OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç . Dr . Fergan Karaer , " Dünyadaki en büyük değerlerin başında yer alan bilgiye sahip olmak yaşamın güzelliklerinden yararlanabilmemizi sağlar . Çağımız iletişim , bilgi çağıdır . Bu nedenle bilginin hızlı bir şekilde herkese ulaşması ve ulaştırılması büyük önem taşımaktadır . Yenilikleri izlemek ve sonuçlarını topluma sunmak büyük özveri gerektirmektedir . Öğretmenlerimiz aracılığıyla ulaşacağımız
öğrencilerimizi aydınlatmak , onların hayattan zevk alarak huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak amaçlarımız arasındadır . Çalıştayın temel amacı öğretmenlerimize bilim danışmanlığı yapmalarına katkı sağlamak , öğrencileri bilimsel düşünmeye , gözlem yapmaya , merak etmeye , merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek , derslerini proje tabanlı eğitim ile sürdürmelerine ve bu bağlamda proje yapımına uygulamalı olarak yardımcı olmaktır " dedi .
Öğrencilerin analizci kafa yapısına , düşünen , sorgulayan , araştıran , itiraz eden bireyler olarak yetişmelerinin tek yolunun öğretmenlerden geçtiğini vurgulayan Rektör Prof . Dr . Hüseyin Akan , bu biçimlenmenin de üniversiteden önce olması gerektiğini vurguladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile