Bilim Kurulu Üyesi Ilhan Açiklamasi 'Uyusturucu Bagimliligi Bir Güvenlik Hatta Terör Sorunu'

Bilim Kurulu Üyesi Ilhan Açiklamasi 'Uyusturucu Bagimliligi Bir Güvenlik Hatta Terör Sorunu'

Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Necmi Ilhan, “Bagimlilik, özellikle uyusturucu basta olmak üzere bir güvenlik hatta bir terör sorunu” dedi.

Gazi Üniversitesi bünyesinde uyusturucu ve benzeri bagimlilik konularinin önemine deginmek amaçli “Bagimlilikla Mücadele Paneli” düzenlendi.

Konunun uzmanlari tarafindan tartisilan panelin moderatörlügünü Gazi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahmut Selvi yaparken, panelde konusmaci olarak Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Necmi Ilhan, Ankara Vali Yardimcisi Dr. Ayhan Özkan, Yesilay Ankara Sube Baskani Doç. Dr. Mevlüt Karatas yer aldi. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz ise açilis konusmacisi olarak yer aldi.

“Bagimlilik, çok yönlü bir toplumsal sorundur”

Panelin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Yildiz, bagimliligin tüm toplumu ilgilendirdigini animsatarak, “Bagimlilik yalnizca bazi gruplara özgü bir sorun olmayip tüm toplumu ilgilendirmektedir. Bu sebeple bagimlilik ile mücadelenin, toplumun her kesimi tarafindan topyekün bir seferberlik anlayisiyla ve süreklilik arz eden bir yapida sürdürülmesi gerekmektedir. Ayrica bagimlilik, sadece bir halk sagligi sorunu degil; kamusal, hukuki, iktisadi, idari ve adli boyutlariyla çok yönlü bir toplumsal sorundur” diye konustu.



“Uyusturucu bagimliligi bir güvenlik hatta terör sorunu”

Panel konusmacilarindan Prof. Dr. Ilhan, “Türkiye’de ve Dünyada Bagimlilikla Mücadele” konulu sunumuyla Türkiye’deki uyusturucu kullanimina, bunlarin olusturdugu sorunlarina ve saglik problemlerine degindi. Ilhan, uyusturucunun bir güvenlik hatta terör sorunu oldugunu vurgulayarak, “Bizim ülkemiz özelinde baktigimizda bagimlilik özellikle uyusturucu basta olmak üzere bir güvenlik sorunu hatta bir terör sorunu. Sizin bagimlilikla yaptiginiz her mücadele, özellikle uyusturucu bagimliligiyla bizim Mehmetçigimize, polisimize, vatandasimiza sikilan kursunu engellemek anlamina geliyor. Bu duyarlilikla konuya bakarsaniz çok daha degerli olduguna inaniyorum. Türkiye Cumhuriyeti, bagimlilikla mücadelede piyasaya uyusturucu ve benzeri bagimlilik maddelerin sokulmasi konusunda engelleme hem de bagimli olanlarin tedavisi, rehabilitasyon ve bunlarin ötesinde ‘Hiç bagimliliga baslama’ konusunda çok büyük çabalar yürütüyor” cümlelerini kullandi.

Panelde, Ankara Vali Yardimcisi Özkan, “Bagimlilikla Mücadelede Yerel Yönetim Birimlerinin Rolü” konulu sunumuyla yerel çapta uyusturucunun etkilerine deginirken Yesilay Ankara Sube Baskani Karatas ise “Bir Asirlik Mücadele; Yesilay ve YEDAM’lar” sunumuyla Yesilay’in çalismalarina, uyusturucu ve bagimliliga karsi Yesilay’in çalismalarina ve çalismalarin sonuçlarina degindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile