Bilim Merkezi Ilk Etkinlige Ev Sahipligi Yapti

Bilim Merkezi Ilk Etkinlige Ev Sahipligi Yapti

DÜZCE – Uluslararasi alanda en çok bilinen bilimsel farkindalik tarihlerinden biri olan "Stem Kesif Haftasi" tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’de ve Düzce’de çesitli etkinliklerle kutlandi. Stem Düzce ekibinin ilk kez düzenledigi sergisine Düzce Belediyesi Bilim Merkezi ev sahipligi yapti.

Özellikle çocuklarin ve gençlerin bilimsel çalismalara ilgilerinin artirilmasi ve yeni kesiflerin desteklenmesini öngören “Stem Kesif Haftasi” dolayisiyla Düzce’de bir ilke imza atildi. Düzce’de bir grup gönüllü ögretmen tarafindan kurulan “Stem Düzce Ekibi” ilk etkinligini Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde düzenledi.

Okul öncesinden lise çaglarina kadar bilimsel çalismalara ilginin artirilmasi amaciyla il genelinde etkinlikler düzenleyen ekip, Bilim Merkezi’nde kurulan sergide liseli gençlerin icatlarini ziyaretçilerin begenisine sundu.

Sergi hakkinda açiklama yapan Düzce Stem Grubu Koordinatörü Ayse Arslan serginin firsat esitligini amaç edindigini belirterek, "Tüm dünyada özellikle Avrupa’da es zamanli olarak kutlanan Stem Kesif Haftasi dolayisiyla bugün buradayiz. Ilimiz genelini kapsayan bu sergide pek çok ögretmen arkadasimizin gönüllü katilimi ile bir çalisma yaptik. Burada amacimiz her çocugumuzun bilime yakinlasmasidir. Düzce Stem ekibi olarak çocuklarimizi, bilimsel çalismalar, kesifler için destekliyoruz. Okul öncesi dönemden lise çaglarina kadar genis bir yelpazesi olan çalisma yürütüyoruz. Önümüzdeki yillarda daha büyük etkinliklere imza atacagimiza inaniyoruz" dedi.



Bilim merkezi misyonuna yakisir bir organizasyonu agirladi

Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde bir gün açik kalan serginin genis kitlelere duyurulmasinda Baskan Dr. Faruk Özlü’nün destegi oldugunu ifade eden Arslan, "Stem etkinliklerini yayginlastirma, paydaslar ve akranlar arasinda paylasilmasini da desteklemeye çalisiyoruz. Düzce Stem ekibimizin ilk etkinligi bu sergi oldu. Buradaki icatlarda kullandigimiz malzemeleri kendimiz temin ettik ancak Il Milli Egitim Müdürümüz ve Belediye Baskanimiz bize her konuda destek oldu. Bu sergi için Bilim Merkezi’nden büyük ilgi ve destek gördük, kendilerine çok tesekkür ediyoruz. Kendimizi ifade etme ve genis kitlelere ulasma firsati bulduk bu sayede. Her seviyeye uygun etkinliklerimiz var" diye konustu.

Sergide en çok dikkat çeken çalismalar ise liseli ögrencilerin ögretmenlerinin destekleriyle gelistirdikleri isitme engellilerin iletisim saglamasini kolaylastiracak dijital komut eldiveni, minyatür drone, bilek hareketleri ile hareket eden robot araçlar oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile