Bilim Merkezi'nde Yarıyıl Etkinlikleri Sona Erdi

Bilim Merkezi'nde Yarıyıl Etkinlikleri Sona Erdi

Kocaeli Bilim Merkezi’nde öğrenciler için düzenlenen yarıyıl tatili programı kapsamında düzenlenen bilim atölyeleri ve sanayi 4.0 kodlama etkinlikleri sona erdi.

Kocaeli Bilim Merkezi’nde yarıyıl tatilinde düzenlenen Bilim Atölyesi programı ve “Sanayi 4.0 Mucit Dünyası” Kış Akademisi’nde eğitimler sonra erdi. 7 ve 13 yaş arası öğrenciler için düzenlenen Kış Akademisi programında katılımcılara, “Makey Makey kodlama, Makey Makey Scratch, Android Yazılım İcat Atölyesi, Arduino Yazılım, 3D Obje Tasarımı, M-Bot Scratch” eğitimleri verildi.

İlkokul öğrencilerinden başlayarak tüm bireyleri bilimsel ve teknolojik çalışmalara özendirmeyi amaçlayan Kış Akademisi’ne 100 katılımcıya eğitim verildi.

Bilim Merkezinde düzenlenen 56 bilim atölyesinde ise 560 öğrenci katılım sağladı.

Sanayi 4.0 Atölyesinde katılımcıların, bilim üreten, yeni teknolojileri geliştirme ve kullanma kapasitesine, yenilikçi ve girişimci özelliklere sahip olacak şekilde yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi, katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkarıp, aktif görevler vererek sorumluluk bilincinin gelişmesine olanak sağlıyor.

Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Kış Akademisi’nde katılımcılar Makey Makey ile Kodlama Atölyesinde, Makey makey elektronik devre kitinin çalışma mantığı ve kodlama öğreniyorlar. Bu atölyedeki katılımcılar eğitimden sonra kendi oyun konsollarını tasarlayabilecekler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile