Gelistirdigi projeler ile insanlarin hayatlarina dokunan Düzce Bilim Sanat Merkezi, 125 ürünün tescil ve patenti için basvuru yapmisti. 125 projenin içerisinden 108 proje onaylanarak patent tescili aldi. Merkezde ögrencilerin hem ögrendigini hem de yaptiklari çalismalari ürüne dönüstürdügünü ifade eden Bilim Sanat Merkezi Müdürü Kenan Göktepe, "Üretilen ve ürüne dönüsen projelerin tescillenmesi gerekiyor. Bu nedenle yaptigimiz çalismalarin tamaminin eger daha önce yapilmamis çalismalar ise Türk Patent Kurumuna dosyalarini hazirlayarak basvuruda bulunuyoruz. Gerekli inceleme ve arastirmalar yapildiktan sonra ürünlerimizin patent tescilleri onaylanarak bizlere geliyor. Bunu yapmaktaki maksadimiz ürün sahiplerinin haklarini korumak hem de kurumumuza ait patent çalismalarini önemsiyoruz" dedi.
"Mütevazi olmaya gerek yok"
Yaptiklari çalismalarinin patentini almanin önemine deginen Göktepe, "Bu konuda mütevazi olmaya gerek yok. Yaptigimiz bütün çalismalari patentlestirmek bizim için önceliktir. Hem ögrencilerimizin CV’lerin de olmasini hem de üretilebilir boyutta katma deger olusturmasini önemsiyoruz. Su ana kadar tasarim tescillerimiz ile birlikte toplam 125 tane ürün için belge basvurusunda bulunduk. 108 ürünümüz tescillendi. Ögrencilerimize de belgeler ulastirildi" diye konustu.
"Adem Akkus hocamiz bizim için sans oldu"
Bir ürünün ortaya çikmasinin zorlu bir süreç oldugunu kaydeden Kenan Göktepe, "Merkezimizin ögretmeni Adem Akkus hem bakanligimiz hem de merkezimiz adina bu süreçleri takip ediyor. Bu da büyük bir sans. Patent enstitüsü tarafindan ürünün kabul edilebilir dosyasini hazirlanmasindan, AR-GE çalismalarina kadar süreci çok yakindan takip ediyor. Gönderdigimiz dosyalarin hepsi de tescillenerek geliyor" ifadelerini kullandi.
Bilim Sanat Merkezi'nin 108 Projesi Patent Aldi
Birçok basarili bulus gelistiren Düzce Bilim Sanat Merkezi, 125 ürünün tescil ve patenti için basvurusunu yapti, 108 proje onaylanarak patent tescili aldi.