'Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Senligi' Gaziantep'te Yapildi

'Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Senligi' Gaziantep'te Yapildi

Sahinbey Belediyesi ve T3 Vakfi isbirligi ile düzenlenen ve üç gün süren ’Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Senligi’ sona erdi.

Birçok ilden ögrencinin katildigi ’Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Senligi’ne Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezer Avci ve ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever de katildi.

10 Agustos Cumartesi günü baslayan ve üç gün süren senlikte gençlere astronomi, havacilik, uzay, matematik, teknoloji, doga bilimleri gibi 7 farkli temada egitimler verildi.



“Amacimiz gençlerimizin gelisimini saglamak”

Senlikle ilgili konusan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu gençlerin teknolojide, sanatta ve spor alanlarinda gelismelerine katkida saglamak için çalistiklarini belirterek, "Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Senligi için sehrimize gelen astronotlarimiz Alper Gezer Avci’ya ve Tuva Cihangir Atasever’e çok tesekkür ediyorum. T3 Vakfi ile birlikte gerçeklestirdigimiz senlikte özellikle astronotluga veya gökyüzü bilimine ilgi duyan gençlerimize ilham kaynagi olacak. 3 gün süren senlikte ögrencilerimiz meteor yagmurunu ve gökyüzündeki yildizlari inceleme firsati buldular. Sahinbey Belediyesi olarak bilime, teknolojiye çok önem veriyoruz. Amacimiz gençlerimizin egitimde, teknolojide, sanatta ve sporda gelisimlerini saglamak. Türkiye’nin uzay misyonu da Cumhurbaskanimizin önderliginde önemli asamalar kat etti. Iki astronotumuzla da gurur duyuyoruz. Gençlerimize öncü olup, ufuk açtilar. Ülkemiz bu alanda hizli mesafeler aliyor almaya da devam edecek. Bu senlige destek veren basta T3 Vakfi olmak üzere herkese ve katilan gençlerimize tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

“Gençler üzerinde olumlu etkiler birakiyor”

Senlige katilan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravci, uzay farkindaligini artirmak için ögrencilerle çesitli bulusmalar gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Gezeravci, "Bu senligin gençler üzerindeki olumlu etkileri olacak. Ögrenci kardeslerimizin yil boyunca elde ettikleri basarilari görmek bizleri sevindiriyor. Emegi geçen herkese tesekkür ederim" dedi.



“Gaziantep’e ilk kez geliyorum”

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ise Gaziantep’e ilk kez geldigini belirterek, "Gençlerin önemli projeler üzerinde çalistigini görmek beni mutlu ediyor. Bu senligin gençlerin gelecegine katkida bulunabilecek degerli bir program olduguna inaniyorum. Böyle bir etkinligin burada yapilmasi, gençlerin gökyüzüne ilham kaynagi olmasina yardimci olacak" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile