Bilim Ve Teknolojinin Kalbi BAYFEST Ile Bayburt'ta Atti

Bilim Ve Teknolojinin Kalbi BAYFEST Ile Bayburt'ta Atti

Bayburt Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ’Bilim ve Teknolojinin Kalbi Bayburt’ta Atiyor’ sloganiyla, bu yil ikincisi düzenlenen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinin açilisi, Anadolu Imam Hatip Lisesi Kapali Spor Salonu’nda törenle yapildi. Ögrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artirmak ve genç beyinleri bu alanda bilgi paylasimina tesvik etmek amaciyla düzenlenen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinde, ziyaretçiler 35 farkli atölye çalismalarini merakli gözlerle inceleyerek, yarismalar ve gösteriler esliginde festivalin keyfini çikardilar.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istikal Marsi’nin okunmasiyla baslayan açilis programi, Bayburt Ortaokulu halk oyunlari ekibinin, gösterileriyle devam etti. Ardindan Bayburt Anadolu Imam Hatip Lisesi ROBOHATIP takimina ait roketler gökyüzüne firlatilarak festivalin kapilari ziyaretçilere açildi.

Model uçak simülasyonu, köpük kesme makinesiyle roket yapimi, çizgi izleyen robot etkinligi, Hüsn-i hat atölyesi, lazer cnc atölyesi, su piyanosu ile yanmayan el deneyi gibi 35 farkli atölye çalismalarinin yani sira, model roket yarismasi, yapay zeka yarismasi, lastik motorlu uçak yarismasi ve kodlama yarismalariyla ögrencilerin bilimsel, kültürel ve edebi eserleri sergilenerek, ziyaretçilerin begenisine sunuldu.

Il protokol üyeleri de, ögrencilerin çalismalarinin yer aldigi stantlari gezerek, çalismalar hakkinda bilgi aldilar. Bilimin isiginda ilerleyerek farkli çalismalar ortaya koyan ögrencilerin eserleri ise, il protokol üyeleri basta olmak üzere, ziyaretçilerden tam not aldi.

Açilis töreninde konusan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, BAYFEST gibi bir markayi Bayburt’a kazandiran Il Müdürlügüne, egitim camiasina ve katkida bulunan herkese tesekkürlerini ileterek, "Gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artirmak, bu alandaki bilgi paylasimina tesvik etmek amaciyla düzenlendigimiz BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinde sizleri aramizda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sehrimizin parlayan yildizi haline gelen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinin tüm katilimcilarina ve ziyaretçilerine sükranlarimi sunuyorum. Sehrimize böyle iftihar verici markayi kazandiran ve ikinci olmasina ragmen ileriye dönük daha da kökleserek güzel bir organizasyon haline gelecek festivalin düzenlenmesinde emegi geçen Il Müdürlügümüz basta olmak üzere sürece egitim camiasiyla birlikte yol yürüyen tüm kurumlarimiza ve kurum amirlerimize tesekkür ediyorum" dedi.

BAYFEST Bilim ve Teknoloji festivalinin atölyeler, etkinlikler, yarismalar ve gösteriler esliginde 3 gün boyunca ziyaretçilerine açik olacagini söyleyen Vali Eldivan, "Bilim ve teknoloji festivali, atölyeler, etkinlikler, yarismalar ve gösteriler esliginde 3 gün boyunca siz degerli misafirlerimizi agirlayacaktir. Bu misafirler arasinda günümüzün Ali Kusçulari, Cezerileri, Mimar Sinanlari, Harezmileri, Ibn-i Sinalari, Hezarfen Çelebileri, Katip Çelebileri çikacak. Bu emaneti devralan gençlerimiz, bayrak yarisi içinde kendilerinden sonraki nesillere bu vazifeyi teslim edeceklerdir. Sevgili gençler inaniyorum ki her biriniz ülkemizin teknoloji elçisi olacak, zehir gibi çalisan beyinleriniz ve bitmek bilmeyen enerjinizle ülkemizin yarinlarina unut olacaksiniz. Yerli ve milli teknolojiye olan ilginiz, bu ugurda sergilediginiz azim ve kararliliginiz için sizleri tebrik ediyorum. Özellikle Bayburt insaninin zeki, çaliskan ve becerili olmasindan yola çikarak sunu söylemek istiyorum; BAYFEST insallah bütün Türkiye’yi saracak, en azindan buradaki gençlerimizi bir adim sonraya tasimak için hayirli neticelere vesilelere olacaktir" ifadelerini kullandi.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney ise, bilim ve teknolojiye hizmet eden bu festivalde gelecege yön veren gençlerin güzide çalismalarin inceleyeceklerini belirterek, emegi geçen ögretmen ve ögrencilere sükranlarini sundu.

Bilim ve Teknoloji Festivali kapsaminda ziyaretçiler stantlari gezerek roket ve insansiz hava aracindan sanal gerçeklik uygulamalarina, kodlama ve model uçak yarislarindan teleskop gözlemine farkli atölye çalismalarini deneyimlediler. Festivaldeki atölyeler yogun ilgi görürken ziyaretçiler model roket, yapay zeka, lastik motorlu uçak ve scracth kodlama yarismalari ile doyasiya eglendiler.

Bayburt Anadolu Imam Hatip Lisesinin ev sahipliginde gerçeklesen festival, 13 Haziran tarihine kadar halka açik olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile