Bilimi, Doğada Yaşayarak Öğreniyorlar

Kocaeli'de, bilim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen 'Doğada Bilim 2016' etkinliğiyle 160 öğrenciye tabiatta uygulamalı eğitim yapılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 'Doğada Bilim 2016' etkinliğiyle 160 öğrenciyi tabiatta bilimle buluşturuyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Kocaeli Bilim Merkezinin, bilimsel kavramların topluma tanıtılması, öğretilmesi ve sevdirilmesi için çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Etkinlikle doğal süreçlerin bilimsel bakış açısıyla anlaşılmasının amaçlandığı ifade edilen açıklamada, etkinlikte katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkarıp, aktif görevler vererek onların 'yapan-yaşayan' konumuna gelmelerinin hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada, hedef kitle olarak 8-15 yaş aralığındaki 160 kişilik öğrenci grubunun seçildiği aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

'Kartepe Kuzu Yayla Milli Parkı'ndaki etkinlikte bölgenin biyoçeşitliliği hakkında bilgilendirme, ekoloji terimlerinin (tür, flora, fauna, habitat, bitki örtüsü, ekosistem, ekoloji) görsel bir şekilde aktarılması sağlandı. Öğrenci grupları istasyonlarda canlı örnekler büyüteç ile inceledi. Doğal habitata zarar vermeyecek şekilde kilitli poşetlere bitki kısımlarından (yaprak, çiçek, dal) örnek toplandı. 'Doğanın hatırası' atölye çalışmasında ise çiçek veya yaprakların üzerine baskı yapıldı. Laminasyon filmi içine yerleştirildi ve laminasyon makinesinden geçirilerek birleştirildi. Yapılan ayraçlar öğrenciler de hatıra olarak kaldı.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile