ERDEMİR'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu projeyle öğrencilere bilimi sevdirmek, bilimin hayatın her alanında olduğunu ve yaşamı kolaylaştırdığının yanı sıra bilimsel farkındalık düzeyini artırmak istendiği belirtildi.
Bilimin bir toplumu olumlu yönde etkilemesi için her şeyden önce bilimsel düşünme biçiminin geniş halk kitleleri arasında yayılması, ortak düşüncenin bir parçası haline gelmesi gerektiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bununla birlikte fen ve fizik derslerinin sıkıcı, öğrenmesi zor ve bilgi yüklü olduğu düşüncesi birçok öğrencinin bilime yönelik tutumlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu da öğrencilerin gelecekte bu alanlarda kariyer yapmalarını engelliyor ve akademik başarılarını düşürüyor. Projenin hedef kitlesini yatılı ilköğretim bölge okullarındaki, bilim sanat merkezlerindeki ve örgün eğitim kurumlarındaki ilköğretim ile lise öğrencileri, öğretmenlerini oluşturuyor. Çöp kovaları, balonlar, deterjanlar gibi basit malzemeler kullanılarak ve ilköğretim ikinci kademe ve lise müfredatlarındaki konular incelenerek oluşturulan deneylerin gösterimi öğrencilerle etkileşimli soru-cevap, beyin fırtınası, tartışma, problem çözme gibi farklı teknikler kullanılarak yapıldı. Etkinliğe,Ereğli'deki 4 ortaokul ve 5 liseden yaklaşık 700 öğrenci katıldı.
"
'Bilimi Topluma Götürme Projesi'
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezince yürütülen "Bilimi Topluma Götürme Projesi"nin Ereğli'de öğrencilere tanıtıldığı bildirildi.