Bilimin Eğlenceli Yüzü Küçük Dehalarla Buluştu

Bilimin Eğlenceli Yüzü Küçük Dehalarla Buluştu

-Isparta’da bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla Isparta Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; TUBİTAK desteğiyle Süleyman Demirel Üniversitesince düzenlenen “Isparta II. Bilim Şenliği” başladı. Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Proje Koordinatörü-Isparta Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Bilim Şenliğinde yer alan atölye çalışmalarına Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde 4 bin 500 öğrenci, halk ile birlikte toplamda 7bin 500 kişinin katılımını hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, “98 farklı atölye çalışmasından oluşan, birçok aktiviteyi içeren bilim ve eğlenceyi “yaşayarak ve eğlenerek öğrenme” anlayışıyla sunan bir proje içeriği ile 2016 yılı aralık ayında TÜBİTAK’a sunulmuş ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programları kapsamında ülke genelinde desteklenen 46 projeden biri olmuştur” dedi.

Bilim Şenliğinin TÜBİTAK tarafından destek alan az sayıdaki projelerden bir tanesi olduğunu belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, üniversitelerin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal katkı misyonunu da üstlendiğini bu tür etkinliklerin bu misyona hizmet ettiğini belirtti.

Isparta’nın bir bilim merkezine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Çarıkçı konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek “Siz gençler, bizlerden sonra geleceğin bilim insanları olarak bu koltuklarda oturacaksınız” dedi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın da ülkelerin ve milletlerin gelişmişlik düzeylerini daha yukarıya çıkarmak için eğitime yatırım yaptıklarına dikkat çekerek Tüdkiye’de de son yıllarda eğitime ayrılan bütçenin üst sıralarda yer aldığını ifade etti.

Bilimsel olarak hedeflerimize ulaşmak için araştırma ve geliştirme faaliyetlere önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Günaydın, yeni şeyler öğrenebilmek adına çocukların bu yaşlarda bilimsel çalışmaları yerinde görmelerinin önemli olduğunu söyledi.



Çocukların içindeki Ali Kuşçu’ları, Cahit Arf’leri, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar’ları çıkarmak amacıyla hazırlanan şenlik kapsamında hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alınarak “arkeoloji”, “biyoloji”, “coğrafya”, “deprem”, “ebru”, “fizik”, “kimya”, “matematik”, “orman kaynakları”, "robotik", “sağlık”, “seramik”, “tarım” ile alakalı stantlar oluşturuldu. Arkeoloji Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Atölyesinde, gelecek kuşağın temsilcilerini karşılayan atölye liderleri, kültürel miraslarımız anlatarak kültürel mirasların her yönüyle korunarak gelecek kuşaklara aktarılması yönünde bilgiler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile