Gökoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı bölgelerde yaptığı dalışlarda çeşitli su ürünleriyle karşılaştıklarını söyledi.
Bu tür canlıları derslerde öğrencilere tanıtmak ve anlatmak amacıyla özel kimyasal ilaçlarla saklamaya başladığını anlatan Gökoğlu, 2007 yılından bu yana yaklaşık 400 tür topladığını kaydetti.
Gökoğlu, türleri hem kendi yaptığı dalışlardan hem de bölgedeki balıkçılardan elde ettiğini ifade etti.
Deniz ürünlerini sergilemek için fakülte binası içinde bir müze oluşturduklarını dile getiren Gökoğlu, müzede süt, yılan, yassı balık türlerinin yanı sıra deniz kaplumbağası (Caretta Caretta), yengeç, deniz yıldızı gibi farklı türlerin sergilendiğini belirtti.
Gökoğlu, müzesinde Akdeniz'de ilk defa görülen balık türleri ile nesli tükenen deniz ürünlerinin de yer aldığını bildirdi.
- Türkiye kıyılarındaki tüm balık türlerini bulundurmayı hedefliyor
Bilimsel bir çalışma amacıyla oluşturduğu müzeden hem öğrencilerin hem de deniz ürünleri meraklılarının faydalandığına işaret eden Gökoğlu, "Derslerde öğrencilerimize birebir türleri anlatma imkanına sahip oluyoruz. Gelip burada inceleyebiliyor, bilimsel çalışmalarını gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca deniz ürünlerine meraklı vatandaşlarımız da müzemizi gezebiliyor" dedi.
Gökoğlu, müzedeki türlerin ileriye dönük çalışmalara da ışık tutacağını kaydetti.
Akdeniz'de bulunan balık türlerinin birçoğunun müzede yer aldığını ifade eden Gökoğlu, Türkiye kıyılarındaki tüm balık türlerini müzesinde bulundurmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Bilimsel Çalışma İçin Topladığı Deniz Ürünlerini Sergiliyor
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Altı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, derslerde öğrencilerine tanıtmak amacıyla yaklaşık 7 yıldır topladığı su ürünlerini, üniversitede oluşturduğu müzede sergiliyor.