Bilişim 2010 etkinlik programı hazır

Bilişim 2010 etkinlik programı hazır

22-25 Eylül tarihlerinde Türkiye Bilişim Derneği tarafından Rixos Grand Ankara Hotel'de gerçekleştirilecek BİLİŞİM 2010, zengin ve kapsamlı programıyla katılımcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor

1.GÜN PROGRAMI
Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen etkinliğin saat 14.00de başlayacak açılış töreninde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr.Tayfun Acarer, Türk Telekom Genel Müdürü (CEO) K.Gökhan Bozkurt ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Doç.Dr.Turhan Menteş söz alacaklar. Açılış töreni kapsamında, TBD-TÜBİSAD Yaşamboyu Hizmet Ödül Töreni de gerçekleştirilecek.
İlk gün programının en önemli konuşmacılarından biri, Beyaz Saray teknoloji danışmanı Prof.Dr.Peter Levin. Bilişim teknolojileri konusundaki gelişmeleri en yakından takip eden kurumların başında gelen Beyaz Saray’ın, Bilim ve Teknoloji Politikaları uzman danışmanı Prof.Levin BİLİŞİM 2010’un en önemli ve ilginç konuşmacılarından biri olacak.
Prof. Levin, Bill Clinton yönetiminin Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisinde Başkan’ın özel asistanı olarak görev yapmış, G.H.W Bush döneminde ise Ulusal Bilim Vakfı’nın Başkanlık Nezdinde Genç Araştırmacısı (National Science Foundation Presidential Young Investigator ) olarak çalışmıştır.
Şu anda Beyaz Saray tarafından başlatılan Açık Devlet ( Open Government Inititative at White House ) https://www.whitehouse.gov/open inisiyatifi yöneticiliği görevini de yürüten Levin’in bu çalışmaları, Beyaz Saray tarafından katılımcılık, işbirliği ve şeffaflık konularında örnek girişim olarak seçilmiştir.
İlk günün diğer önemli konuşmacısı ise Sunay Akın. Bilişim’09 da yaptığı ilginç ve duygulu sunum hala akıllarda olan Akın, bu yıl da katılımcılara farklı bir sunum yapmaya hazırlanıyor. Akın, Türkmax'ta her Cumartesi günü saat 20:45'te yayınlanan Sunay Akın'la Hayat Deyince adlı programı hazırlayıp sunmaktadır.

2.GÜN PROGRAMI
Etkinliğin yoğun programlı ikinci gününün ilk oturumu Baz Istasyonları Tehlikeli mi? başlığını taşıyor.

Bilgi Teknolojileri ve Iletişim Kurumu’ndan Doç. Dr. Mustafa ALKAN’ın yöneteceği oturuma, Gazi Üniversitesi ‘nden Prof. Dr. Inan GÜLER, Bilgi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Leyla KESER BERBER, Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan DINÇER, Teknoloji Bilgilendirme Platformu’ndan Serhat ÖZEREN ve Bilgi Teknolojileri ve Iletişim Kurumu’ndan Ali Rıza ÖZDEMIR konuşmacı olarak katılacaklar.

Panelde, son mahkeme kararları ile tekrar güncel olan baz istasyonlarının, insan sağlığı için olan tehlikesinin öncelikle değerlendirilecek ve konunun iletişim sektörü için etkisi ve önemi ele alınacaktır.

Günün ikinci etkinliği Yeni Medya Ortamında Çevrimiçi Riskler ve Olanaklar konulu oturum olacak.
Başkent Üniversitesi Prof. Dr. Mutlu BINARK ‘ın yöneteceği oturuma, Başkent Üniversitesi’nden Günseli Bayraktutan Sütçü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kürşat Çağıltay ve Kadir Has Üniversitesi ‘nden Ismail Hakkı Polat konuşmacı olarak katılacak

Oturumda,yeni medya ortamında, özellikle web 2.0 ortamında çevrimiçi riskler ve olanaklar kuramsal ve kavramsal düzlemde tartışmaya açılarak, EU KIDS ONLINE projesi kapsamında Türkiye’de yürütülmekte olan araştırma ön bulguları ile konuyla ilgili çeşitli somut örnekler sergilenecek.

Bir diğer önemli etkinlik ise ‘’FQ’ya Karşı’’ başlıklı oturum. F klavye ve Q klavye kullanımı konusunda Türkiye’de 1990’lardan beri yaşanan sürecin ve F klavye kullanımı için farkındalık yaratma ve kullanımı teşvik için alınacak tedbirlerin ele alınacağı oturuma, Türkiye Bilişim Derneği’nden Serdar Bilecen, Intersteno Türk’ten İhsan Yener ve Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Reha Denemeç katılacak.
Etkinlik kapsamında 23 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşecek önemli bir panel ise, Sosyal Medya ve Yeni Medyada Nefret Söylemi başlığı altında gerçekleştirilecek. Oturum Prof.Dr.Mutlu Binark tarafından yönetilecek. Bu panelde, yeni medya ortamında üretilen ve dolaşıma sokulan nefret söyleminin, geleneksel medyadakinden temel farkları ele alınacak. Konunun, yeni medyanın sunduğu risk ve olanaklar çerçevesinde çeşitli örneklerle açıklanacağı panelde, internet’teki çeşitli uygulamalarda hızlı bir biçimde dolaşıma sokulan nefret söylemi ile ilgili olarak alınabilecek önlemler tartışılacak.
Devlette Mobil Uygulamaları konu edinen oturumu Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü’nden Dr. Turan ŞIŞMAN yönetecek. Oturuma konuşmacı olarak Adalet Bakanlığı’ndan
Mesut Orta, Gümrük Müsteşarlığı’ndan Nurcan Özyazıcı, Orman Genel Müdürlüğü’nden Ilhami Aydın-
AVEA’dan Alp Mithat Ozanözgü ve Turkcell’den Aykut Dalyan katılacak.

Oturumda, kamu'da yapılan büyük ölçekli bilişim projeleri ve beraberinde getirdiği mobil uygulamalar gündeme getirilecek. Özellikle cep telefonlarının bu derece yaygın kullanımı olan ülkemizdeki kamu projelerinde ne tür mobil uygulamalar kullanıldığı, bu uygulamaların hem kamuya hem de kullanıcıya getirisi, diğer ülkelerde bu geçiş sürecinin nasıl olduğu ve kazanımları, ülkemizdeki mobil uygulamaların geleceği konuları işlenecektir.

Etkinliğin ikinci gününde, YASAD Yazılım Sanayicileri Derneği’nden Gülara TIRPANÇEKER yazılım sektörünün kapasite değerlendirmesini yaparken, ülkemiz için yazılımın ihracat payının artışı ve alınacak önlemler sunumda değerlendirilecek.

Sosyal Ağda Bir Başarı Öyküsü: Seyahat Özgürlüğümüzü Geri Istiyoruz! Sita Politik Danışmanlık’tan Suat ÖZÇELEBI Blogger'da kendisi tarafından kurulan bir blogla başlayan, en büyük sosyal ağ Facebook'da gelişen ve büyüyen bir kampanya öyküsünü anlatacak.… “Seyahat Özgürlüğümüzü Geri Istiyoruz”, sloganıyla başlayan kampanya, önce yüzlerce sonra binlerce kişinin desteğiyle sosyal ağda büyüdü, 4 ay gibi kısa bir sürede, sanal ortamda ve medyada kamu otoritesine yönelik yürütülen bilinçli eylemlerle sonuç aldı.
Geleneksel medya kadar, sosyal medyanın ve ağların sunduğu iletişim olanaklarını kullanarak
kampanyalarını sürdüren “Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri”nin kampanya stratejileri, sanal ortam için geliştirdikleri taktikler ve iletişim deneyimlerini bu “öyküde” ayrıntılarıyla bulacaksınız."

Noterler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı'nın Bilişim Danışmanı Filiz DALKILIÇ tarafından Yurttaş Odaklı Bir Hizmet Örneği olarak Noterler Birliği tarafından yürürlüğe konan bilişim projesini anlatacak. Bilgi Toplumu Stratejisi eylem planında da yer alan ve Sosyal Dönüşüm teması altında, vatandaşın günlük yaşamını doğrudan ilgilendiren bu ve benzeri projelerin vatandaşa ve kuruma kazançları tartışılacak.

BİLİŞİM 2010 dijital okur-yazarlık kavramını tartışmaya açıyor. 2.günün önemli konuşmacılarından biri de son yıllarda kültür bilimi (culture science) tartışmalarına damgasını vuran Prof. Dr. John Hartley. John Hartley, medya çalışmaları alanında en önemli başvuru kaynakları arasında yer alan ve farklı dillere çevrilmiş 20 kitabın ve çok sayıda akademik yayının da sahibi.
Bilişim Çalışma Hayatı oturumunu Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gamze Yücesan ÖZDEMIR yönetecek. Oturuma, Türkiye Işveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan Bülent PİRLER , Bilgi ve Iletişim Teknolojileri Işverenleri Sendikası’ndan Altay ELBEK, Uni-Europe Işçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan Han WESTERHOF Cumhuriyet Gazetesi’nden Şükran SONER veTez Koop Iş.’ten Elvan DEMIRCIOĞLU konuşmacı olarak katılacak.
Bilişim sektöründeki çalışma yaşamının tartışılacağı bu oturumda, ülkemizdeki mevcut durum, sektördeki çalışma biçimleri, çalışanların ve işverenlerin konumları, örgütlenme gereksinimleri, çalışan ve işveren örgütlerinin sektöre bakışı, iş yaşamında verimliliğin artırılmasına ve iş sürekliliğine örgütlenmenin katkıları, avrupa örnekleri ve kazanımlar gibi konular ele alınacak.


Bilişim içinde gelenekselleşen etkinliklerden biri olan Özürlüler ve Bilişim, Özürlüler Idaresi Başkanlığı Abdülkadir ANAÇ ‘ın katılımıyla gerçekleşecek Erişilebilirlik Şampiyonları'10 Ödül Töreni ile başlayacak

Geleneksel olarak düzenlenen “Erişilebilirlik Şampiyonları’10” ödül töreninde, ülkemizde özürlü bireylerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla çalışma yapan kurum, kuruluş ve kişiler ödüllendirilecektir.
Ödül törenini takip eden oturum Sanat Dünyasında Özürlülük ve Bilişim başlığını taşıyor
TV8 Ankara Temsilcisi Erkan TAN ‘ın yöneteceği oturuma Kemal BAŞAR, Ilksen BAŞARIR ve Halit ERGENÇ konuşmacı olarak katılacak.

Oturumda, özürlülük konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla sanat dünyasında özürlülük temasını işleyen sinema filmi ve tiyatro oyunu yönetmenleri, oyuncuları ile özürlülük konusunda çalışma yapan sanatçılarımız katılımcılarla özürlülük ve bilişim konusunda görüşlerini ve yaşadıklarını paylaşacaklardır.

Türkiye Bilişim Vakfı Faruk ECZACIBAŞI tarafından yönetilecek bir diğer oturumda, geçtiğimiz yıl çok konuşulan Erişimin Engellenmesi / Olumsuz Etkileri / Çözüm Önerileri konusu Türkiye Bilişim Vakfı’nın davetli konuşmacıları tarafından ele alınacak. Konuk konuşmacılar : Bilgi Teknolojileri ve Iletişim Kurumu’ndan Osman Nihat ŞEN, Kadir Has Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tekin MEMIŞ, Milliyet Gazetesi yazarı Mehveş EVIN.

Özürlülerin Bilgi ve Iletişim Teknolojilerine Erişimi oturum yöneticisi Özürlüler Idaresi Başkanlığı’dan Abdülkadir ANAÇ

Özürlü bireylerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimi önündeki engeller ve çözüm önerileri “Özürlüler ve Bilişim konusunda çalışma yapan akademisyen ve kurum temsilcileri tarafından tartışılacaktır. Oturuma konuşmacı olarak Yüksek Öğretim Kurumu’ndan Prof. Dr. Ali Ekrem ÖZKUL, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf KEMALOĞLU, Milli Prodüktivite Merkezi ‘nden Dr. Mustafa Kemal AKGÜL , Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Meral Didem TÜRKYILMAZ , DIKTE’den Çetin ÇETINTÜRK Istanbul Büyükşehir Belediyesi ‘nden Yunus KARACALI katılacaktır. Ayrıca ülkemizde özürlülük konusunda bilişim tabanlı destek teknolojileri geliştiren firmaların ürünleri tanıtılacaktır.

TBD-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışmasının 17.si Bilişim 2010 kapsamında yapılacak. Teknolojiyle buluşan yaratıcı ve özgün eserler juri ve konuklar önünde sunulacak. Attila Özdemiroğlu’nun başkanlığında Garo Mafyan, İzzet Öz, Borga Parlar, Hakan Özer, Sedat Ergin, Şeref Oğuz, Sinan Akçıl, Mehmet Okonşar ve Emrehan Halıcı gibi müzik ve teknoloji dünyasının duayenlerinden oluşan seçici jüri üyeleri, bu yıl da heyecan ve titizlikle yepyeni eserleri değerlendirmek için biraraya geliyor.
3.GÜN PROGRAMI
Etkinliğin 3.gününün ilk oturumu Spor ve Bilişim’de Prof. Dr. Josef WIEMEYER’in Davetli Konuşmacı olarak Computer science in sport - Current trendsperspectives"başlıklı bir konuşma yapacak.
Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Doç. Dr. Turhan MENTEŞ’in yöneteceği Türk Sporunda Bilişim oturumuna, Spor Yazarı Erman TOROĞLU, Türk Telekom Basketbol T. Tek. Dir. Faruk AKAGÜN, Sporcu Nevin YANIT, Antrenör Cüneyt YÜKSEL ve Tfors’dan Murat OLGUN konuşmacı olarak katılacak. Geleneksel olarak yapılan oturumda Sporda bilişim teknolojilerini kullanımının ne kadar önemli olduğu ve sporun geleceğinin bu teknoloji ile orantılı olduğu irdelenecektir.

Telekomünikasyon Sektöründe Vergi Düzenlemeleri oturumunu Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şükrü KIZILOT yöneteceği oturuma, Istanbul Ticaret Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kerem ALKIN, Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Necmiddin BAGDADIOĞLU, Rekabet Kurumu’ndan Murat ÇETINKAYA ve Referans Gazetesi ‘nden Dr. Bumin DOĞRUSÖZ konuşmacı olarak katılacaklar.

Dünyadaki Dijital Hikâye Anlatımı hareketinin dinamiklerinin, sözlü tarih çalışmalarından gençlik projelerine kadar farklı mecralardaki kullanımlarının ve Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi Iletişim Fakültesi'nden bir ekibin Amargi Kadın Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirdiği özgün Dijital Hikâye Anlatımı atölye uygulamalarının elealınacağı Dijital Hikaye Anlatımı ve Katılım Kültürü başlıklı oturuma Prof. Dr. John HARTLEY,Dr. Jean BURGESS ve Burcu ŞIMŞEK konuşmacı olarak katılacak.

Sosyal Dönüşüme en fazla etki eden kurumların başında gelen Basındaki Dönüşüm: Geleneksel Gazeteciliğin Sonu mu Geliyor?başlıklı oturumla ele alınacak. Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haluk GERAY’ın yöneteceği oturuma, T24 Haber Sitesi’nden Doğan AKIN, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr.Türker ALKAN, Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan Ercan IPEKÇI, Cumhuriyet Gazetesi ‘nden Dr. Hakan KARA ve Sabah Gazetesi’nden Dr. Şeref OĞUZ konuşmacı olarak katılacaklar.

Sayısal ortamda bilgi güvenliği günümüz dünyasının, bilişim ve iletişim sektörlerinin en önemli konusu haline geldi. Konunun uzmanlarının çeşitli açılardan erişim ve içerik güvenliğini değerlendireceği Bilgi Güvenliği: Erişim ve Içerik Güvenliği panelinde, alınacak önlemler konusunda da farkındalık yaratılmaya çalışılacak. Oturum Yöneticisi Bilgi Teknolojileri ve Iletişim Kurumu’ndan Osman Nihat ŞEN Konuşmacılar ise Bilgi Güvenliği Derneği’nden Yüksel SAMAST, Başkent Üniversitesi ‘nden Çığır ILBAŞ, Avukat Mehmet Ali KÖKSAL ve Bilgi Teknolojileri ve Iletişim Kurumu’ndan Mehmet SARI olacak.

Bilgi Toplumu Stratejisi, Sosyal Dönüşümde Neredeyiz?
Devlet Planlama Teşkilatı’ndan Emin Sadık AYDIN, Devlet Planlama Teşkilatı Bilgi Toplumu Dairesi tarafından hazırlanan Bilgi Toplumu Stratejisi’nde yer alan Eylem Planı ve bu plandaki Vatandaş Odaklı Hizmet Dönüşümü başlığı altında yer alan eylemlerde gelinen noktayı bu oturumda tartışmaya açacaktır.

Yurtdışından bir diğer önemli konuşmacı Türkiye’deki yasaklı sosyal paylaşım sitelerinin başında gelen YouTube hakkındaki akademik inceleme kitabının, Joshua Green ile ortak yazarı Dr. Jean Burgess. Dr.Burgess YouTube’un son beş yıldaki ilginç serüvenini anlatacak.

Sosyal Oyunlar, Çevirim içi Oyunların Geleceği mi? Konulu oturumu oyungezer Dergisi’nden Furkan Faruk AKINCI yönetecek.Oturum konuşmacıları:
Lloyd MeLNICK - Playdom
Marian HÄRTEL - CPM Star
Melih Bahadır VAROL - Yoğurt Teknolojileri
Onur KARCI - Gamester
Dünyada son dönemlerde hızlı bir şekilde artmakta olan sosyal ağ, özellikle Facebook kullanımı
sonucu insanların bilgisayar oyunu alışkanlıklarının nasıl değiştiğini irdelemek, sosyal ağlar üzerinde oynanan sosyal oyunların, standart bilgisayar oyuncusu profilinde yarattığı dönüşümleri incelemek, bu oyunların üreticilerine kazanç getirebilmesi için neler yapılması gerektiğini tartışmaktır. Paneldeki konu başlıkları: Dünya'da son dönemlerde yaşanan sosyal ağ çılgınlığı ve bu ağlar üzerinde oynanan oyunlardaki artış, Türkiye'nin sosyal ağ kullanımındaki yeri, Türkler'in sosyal ağlar üzerindeki oyunlara ilgisi, Sosyal ağların oyuncu profillerinde yarattığı değişimler, Sosyal ağlar üzerindeki oyunların para kazanma modelleridir

e-Kitap: Avuç Içimde Dev Kütüphane oturumunun yöneticisi Türkiye Bilişim Derneği’nden Nezih KULEYIN. E-kitabın sorunları, kazanımları ve yarınının ele alınacağı oturumda, Can Yayınları’ndan Can ÖZ, April Yayınları’ndan Cihat TAŞCIOĞLU, idefix’ten Mehmet INHAN , Arkadaş Yayınları’ndan Cumhur ÖZDEMIR ve yazar Faruk DUMAN söz alacaklar.


Bir diğer güncel konu başlığı ise Twitter Ne Alem? Radyo Programcısı Nihal SANDIKÇI ve Burak CAN’ın yöneteceği oturumda Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Mehmet Emin EKMEN ,yazar Aras Öztürk ÇOLAK, Reklam Yaratıcıları Derneği’nden Ilyas BAŞSOY , Cumhuriyet Halk Partisi’nden Doç. Dr. Nuran YILDIZ, besteci Sinan AKÇIL ve Hayal Akademisi’nden Ercüment BÜYÜKŞENER konuşmacı olarak yer alacaklar.

Kamu Bilişim Projeleri ve Bilgi Güvenliği oturumunda Büyük Ölçekli Kamu Bilişim Projelerinde Bilgi Güvenliği konusunun nasıl ele alındığı, bu amaçla neler yapıldığı ve ne tür tedbirler alındığı, karşılaşılan sorunlar, gerekli yasal düzenlemelerin neler olduğu bu oturumda kamu yöneticileri arasında tartışılacaktır.
Konuşmacılar:
Dr. Ahmet SARICAN - NVIGM / MERNIS
Yasin KAHRAMANER- TÜRKSAT
Ali KAYA - Adalet Bakanlığı / UYAP
Ahmet PEKEL - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası
Dr. Turan ŞIŞMAN - Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü
Nurcan ÖZYAZICI - Gümrük Müsteşarlığı

Bilgi Güvenliği Farkındalığı, Ama Nasıl?
Oturum Yöneticisi:
Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU - Gazi Üniversitesi
Konuşmacılar:
Hakan YILDIRIM - TBMM Bilgi Işlem Merkezi,
Aysun TUNCER - Bilgi Güvenliği Derneği
Yüksel SAMAST - Bilgi Güvenliği Derneği
Dr. Ahmet KAPLAN - TÜRKSAT
Özgür ERALP - Ankara Barosu
Sosyal Ağlar, Tehlikeler ve Farkındalık,Yönetici ve Yönetim Farkındalığı, Sosyal Mühendislik ve Farkındalık, AB Güvenli Internet ve Farkındalık, Kamu Bilgi Güvenliği Farkındalığı konuları ele alınacaktır.

Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor
Oturum Yöneticisi: Başak SARAL - Habitat için Gençlik Derneği
Konuşmacılar:
Özlem AŞIK - T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı
Bora CALDU - Habitat için Gençlik Derneği
Arzu KÖSEREISOĞLU - Microsoft
Yrd. Doç. Dr. Aslı TELLI - Bilgi Üniversitesi
DPT ve Habitat Için Gençlik Derneği tarafından uygulamaya konulan proje anlatılacak ve özellikle gençler tarafından kendi başarı hikayeleri anlatılacaktır.

4.GÜN PROGRAMI

e-Aşırma oturum yöneticisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi ‘nden Prof. Dr. Canan ÖZGEN
Konuşmacılar: Yrd. Doç .Dr. Serap ERDOĞAN ve Esra EMİNOĞLU
“Oturumda, intihal (aşırma) kavramı sosyopsikolojik, akademik ve hukukî yönleri ile değerlendirilerek intihalin nedenleri ve önlenmesi ilgili hususlar üzerinde durulacak, birey toplum ilişkisi, bilimsel üretimde emeğe saygının yeri, günümüzde bilişim dünyasının geldiği noktada intihali kolaylaştıran faktörler tartışılacak, hukukçular nazarında ve içtihatlarda intihal kavramının nasıl değerlendiği irdelenecek, intihal sonucu hak kaybına uğranması durumunda, hakların ne şekilde korunabileceğine dair açıklamalarda bulunulacaktır.”

CMMI Yeterli mi? - Yazılım Geliştirmede Yeni Yaklaşımlar: TSP
Said NURHAN - Carnegie Mellon Üniversitesi
"Bu oturumda, özellikle hata kabul etmeyen hassas yazılım alanlarında kusursuz yazılım tekniklerinin Carnegie Mellon Üniversitesi (SEI) Enstitüsü'nce geliştirilen ve dünyadaki en gelişmiş model olan TSP teknolojisi ile nasıl kusursuz program yazılabileceği konusu ele alınacaktır."

Kişisel Verilerin Korunması
Ebru YENIMAN - Uludağ Üniversitesi
Prof. Dr. Eşref ADALI - Istanbul Teknik Üniversitesi
Mustafa BAŞAK - Marmara Araştırma Merkezi
Elif KÜZECI
Cengiz TANRIKULU - Adalet Bakanlığı
Av. Mehmet Ali KÖKSAL
Bu oturum kapsamında konu teknik ve hukuksal açıdan ele alınarak katılımcılara teknik yönleri ve ortaya çıkan sorunlar, kişilere özgü kimlik ve bilgiler, akıllı kimliğin temel yapısı ve uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken konular, kişisel verilerin korunması ile ilgili temel hukuk kuralları ve yasal çalışmalar, kişisel verilerin korunması ile ilgili olarak vatandaşların haklarının neler olduğu ortaya konacaktır.

Son günün en önemli etkinliği Siyaset ve Bilişim oturumunu Fikret ÜÇCAN yönetecek.

Konuşmacılar:
Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Reha DENEMEÇ, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Osman COŞKUNOĞLU ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden Oktay VURAL siyasi partilerin bilişime bakışlarının değerlendirecek. Panelde önümüzdeki seçim döneminde partilerin programlarında bilişime daha fazla yer verilmesi için farkındalık yaratılmaya çalışılacak.

BİLİŞİM 2010 ‘da Parmak Izinden Yüz Tanıma Projesi ‘ni Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU anlatacak.


Bilişim Kentleri Paneli Bilişim Kentleri Çalıştayı’nda elde edilecek sonuçların tartışılacağı, yerel yönetim bilişim uygulamalarının paylaşılacağı ve bilişim teknolojilerinin kullanımının akademik boyutuyla irdeleneceği paneldir. Panele Ankara ve çevresindeki illerin - ilçelerin belediye başkanları ile diğer mülki yöneticilerinin katılması beklenmektedir.

Elektronik Belge Yönetimi (EBY) ve arşiv mevzuatı ve kamu kurum ve kuruluşlarının durumu, EBY standartları ve TSE 13298 uygulaması, Elektronik Belgenin Kurumlar arası paylaşımı ile e-devlet kapısı yönünden elektronik belge yönetimi konularının tartışılacağı Elektronik Belge Paylaşımı oturumunun yöneticisi Türkiye Bilişim Derneği / Bilişim Ltd.’ten I. Ilker TABAK olacak.
Oturumda konuşmacı olarak Devlet Planlama Teşkilatı’ndan Emin Sadık AYDIN , Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özlem BAYRAM , Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nden Bahattin YALÇINKAYA ve Türk Standardları Enstitüsü Bekir ÇETINKAYA .

Bilişim Kentleri oturumuyla son bulacak etkinlik kapsamındaki tüm programlara; kurultay, kongre, seminerler, çalışma grupları, sunumlar gibi etkinliklere önceden kayıt yaptırarak katılım ücretsiz olacaktır. Etkinliklere www.tbd.org.tr adresinden kayıt yaptırılabiliyor. Detaylı program için www.bilisim.org.tr
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile